Szeged és környéke

2009.02.19. 18:32

Csipkerózsika farkast választ

Szeged - A nővé érés, a párválasztás és a szexualitás kapja a főszerepet a Szegedi Kortárs Balett Csipkerózsika című új darabjában. A mai premieren a címszerepet Szarvas Krisztina táncolja. Csipkerózsika a darabban – a mesével ellentétben – a testiséget választja. A fiatal táncos a magánéletében azonban az érzelmeire hagyatkozik.

Kovács Kriszta

– A színpadon nem gondolok arra, hogy nincs rajtam ruha. Így nem zavar, ha előadás közben meztelenül lát a közönség. Ráadásul a díszlet és a fények takarnak valamelyest – magyarázta Szarvas Krisztina, a Szegedi Kortárs Balett táncosa. A 23 éves lány – aki a Csipkerózsika című darab címszereplője – nagyon szereti ezt a művet. Juronics Tamás olyan szólókat is tett a koreográfiába, amelyeket kifejezetten Szarvas Krisztina „testére írt".

– Egy kislány nővé válását mutatjuk be. Mikor érett lesz, megerőszakolják, ami nyomot hagy fiatal lelkében. Őrlődik az érzelem és a testiség között. Az álomból egy herceg csókja ébreszti fel, Csipkerózsika azonban mégis a „farkast", vagyis a testiséget választja – foglalta össze röviden a korhatáros történetet a fiatal táncos.

Elárulta: a magánéletben ő inkább az érzelmeire hallgat, azok irányítják a cselekedeteit. Szerencsésnek érzi magát, hiszen lassan egy éve él boldog kapcsolatban. Párja nem szakmabeli.

Csipkerózsika (Szarvas Krisztina) az érzelem helyett a testiséget választja – de csak a színpadon. Fotó: Frank Yvette

Csipkerózsika (Szarvas Krisztina) az érzelem helyett a testiséget választja – de csak a színpadon.
Fotó: Frank Yvette

– Minden előadásomat megnézi a párom. Nem féltékeny akkor sem, amikor meztelenül állok a színpadon. Tudja, hogy ez számomra munka – magyarázta.

Szarvas Krisztina Marcaliban született, 2005-ben jött Szegedre Pécsről, ahol a helyi művészeti szakközépiskola tánctagozatán végzett. A Szegedi Kortárs Balett tagjaként olyan művekben szerepelt, mint a Szentivánéji álom, a Homo ludens, a Carmina Burana, a XX. század, a Mennyei város és A katona története. Most pedig Csipkerózsikát táncolja – egy kicsit másképp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!