Szeged és környéke

2019.01.23. 13:27

Csodaszép a behavazott táj, de a levegő egészségtelen Szegeden

Mondanánk, hogy sétáljanak nagyokat a havas utcákon, de a légúti megbetegedésben szenvedők számíthatnak r, hogy tüneteik felerősödnek.

Több helyen egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán az MTI-vel. 


Azt írták: az északi, északkeleti országrészben több helyen is romlott a levegőminőség. Miskolcon, Putnokon, Salgótarjánban, valamint a nyugati országrészben, Szombathelyen is egészségtelen a levegő minősége.


Emellett - a levegőhigiénés index alapján - további 19 településen kifogásolt a levegő minősége. Ezek: Budapest, Debrecen, Dorog, Dunaújváros, Eger, Győr, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Nyíregyháza, Oszlár, Sajószentpéter, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Tököl, Vác, Várpalota. Az értékeket megnézhetik az Időkép szmogtérképén is.


A légúti megbetegedésben szenvedők számíthatnak tüneteik felerősödésére. A népegészségügyi központ az egészségtelen levegőminőségű helyeken nem ajánlja, hogy az emberek hosszabb ideig tartózkodjanak a szabadban. Azt kérik továbbá, hogy az érintett területeken különösen ügyeljenek a szilárd tüzelőanyagok használatának mellőzésére. Erről bővebb információ található a Fűts okosan! kampány honlapján, a http://www.futsokosankampany.hu/ oldalon - közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!