Szeged és környéke

2007.11.19. 15:38

Csongrád megyében is sztrájk lesz szerdán

Szeged - Szerdán 6-tól 12 óráig Csongrád megyében is több száz vasutas sztrájkol, a más szakmákból csatlakozók kék szalag kitűzésével szolidarizálnak. A 38 megszüntetésre ítélt szárnyvonal és munkahelyük megtartásáért harcolnak. Az akció idején a Volán-járatokon több busz közlekedik.

Újszászi Ilona

Több száz vasutas sztrájkol szerdán 6-12 óra között Csongrád megyében is a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete, illetve a Vasutasok Szakszervezete fölhívására. Az akcióval a 38 megszüntetésre ítélt szárnyvonal és munkahelyük megtartásáért harcolnak. Az elégséges szolgáltatás mértékéről még tárgyalnak, de a MÁV Zrt. regionális kommunikációs vezetője, Szentes Bíró Ferenc szerint szerdán 6-12 óra között nem célszerű vonattal útnak indulni, inkább más tömegközlekedési eszközt javasol az utazóknak.

Fotó: Karnok Csaba
A Tisza Volán Zrt. meglévő járatain az utasok számához igazítja a közlekedő autóbuszok számát a vasutas sztrájk idején, ezzel segíti az utazókat, hogy lehetőleg időben elérjék úticéljukat.

A szerdai sztrájkhoz más szakmákból csatlakozók, így például a szegedi József Attila középiskola, vagy a Szeged-Móravárosi szakközépiskola PDSZ-tagjai kék szalagot kitűzve tiltakoznak, mert a kormány be akarja vezetni a több-biztosítós egészségügyi rendszert, módosítaná a nyugdíjszámítás módszerét. Információnk szerint Csongrád megye oktatási intézményeinek egyikében sem zavarja a munkát a sztrájk.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!