Szeged és környéke

2013.10.18. 18:02

Csongrád megyei jelölteket mutatott be a Jobbik

Bemutatkoztak a Jobbik Csongrád megyei jelöltjei pénteken Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen.

[namelink name="Dúró Dóra"] országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője a sajtótájékoztatókon elmondta: a párt a 2014-es országgyűlési választási kampányban két fő területre szeretne koncentrálni, a munkahelyteremtésre és a közbiztonságra.

A Jobbik a parlamenti választásokon a szegedi 1-es számú választókörzetben [namelink name="Rácz Tibor"]t, a szegedi Jobbik alelnökét, a szegedi 2-es számú körzetben [namelink name="Tóth Péter"]t, a párt megyei elnökét indítja.

Rácz Tibor kijelentette: azoknak a szavazatára számít, akiknek elegük volt az elmúlt huszonnégy év fideszes és szocialista kormányzásából. Választókerületének legfőbb problémáira akar koncentrálni: gazdasági biztonságot akar teremteni Szegednek.
– Ha van munka, minden van – mondta. Az alelnök a szegedi konzervipart és húsipart akarja újra talpra állítani, amihez szükség van a keleti nyitásra is, és Szegeden tartaná a frissen végzett egyetemistákat is.

Tóth Péter szintén ezeket az elveket fogalmazta meg, kiegészítve a szegedi és homokhátsági közbiztonság kérdésével. A Homokhátságon veszélyesnek tartja az egyre nagyobb számban megjelenő román állampolgárságú munkavállalók számát, míg Szegeden véleménye szerint a szociális alapon bérlakáshoz jutók okoznak sok problémát a közbiztonságban.

Dúró Dóra Hódmezővásárhelyen a Makó–Hódmezővásárhely választási körzet országgyűlésiképviselő-jelöltjét, dr. Kiss Attilát mutatta be, aki megyei alelnök és a makói alapszervezet elnöke. [namelink name="Dr. Kiss Attila"] Makón állatorvosként dolgozik, és sertéstenyésztéssel foglalkozó cégben is érdekelt. Elmondta, Vásárhely és Makó viszonylag közel van egymáshoz, ugyanazok a problémák. A legfőbb kihívás a munkahelyteremtés. Megoldás: a mezőgazdaság eltartóképességének növelése, racionalizálása.

Szentesen bemutatkozott a 3-as számú kerület jelöltje, [namelink name="Dudás Zoltán"]. A párt sándorfalvi szervezetének elnöke autógépész-mérnökként vállalkozásában négy embernek ad munkát. Tisztában van a térség gondjaival, ezek közül legégetőbb problémának az elöregedést és a migrációt nevezte.
– Elsősorban a hasznot hozó termelőberuházásokat tudom támogatni. Számtalan, egyelőre kihasználatlan lehetőség rejlik a turizmusban, példaként említeném Ópusztaszert, amely akár az egész környéket eltartaná. A csongrádi Körös-torok párját ritkítja, megengedhetetlen, hogy a néhány napos fesztiválon kívül nincs jelentős idegenforgalma. Ezek mellett műszaki emberként óriási potenciált látok a multinacionális vállalatok számára termékeket gyártó beszállítói kör meghonosításában – szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!