Csonka közgyűlés lesz csütörtökön

Nem vesznek részt a kormánypárti képviselők a Fidesz–KDNP- frakció által kezdeményezett és csütörtökre összehívott rendkívüli közgyűlésen. A csonka közgyűlés a napirend előtti kérdések és válaszok elhangzása után véget is ér.

– A Fidesz-MPSZ–KDNP-frakció tegnap a polgármesternél a rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte. Botka László csütörtök kilenc órára összehívta a testületet – tájékoztatta lapunkat Szőllősi Béla, a nagyobbik ellenzéki képviselőcsoport vezetője.

Szőllősi elmondta, három napirendi pontra tettek javaslatot. Ezek közül szerinte a legfontosabb a jegyző által a képviselőknek eljuttatott, de a közgyűlés által nem tárgyalt dokumentum megvitatása. Az összeállítás a város 2002–2006 közötti gazdasági helyzetét és 2010-ig terjedő kötelezettségvállalását tartalmazza. A további napirendi pontok személyi kérdésekre és interpellációkra vonatkoznak.

A csütörtök kilenc órára összehívott rendkívüli közgyűlésen az MDF-es képviselők részt vesznek – tudtuk meg Hingl László frakcióvezető-helyettestől.

– Nem veszünk részt a rendkívüli közgyűlésen, ugyanis az ellenzék által javasolt napirendi témákból kiderül, kampánygyűléssé akarják silányítani a képviselő-testületi munkát – mondta Révész Mihály, a legnagyobb kormánypárti frakció vezetője, aki álságosnak nevezte, hogy a Fidesz az önkormányzati választások előtt alig négy héttel akarja megvitatni a város gazdasági helyzetét, amikor ezt megtehette volna a költségvetés tárgyalásakor, de akkor egyetlen javaslatot sem nyújtott be.

Az MSZP mellett az SZDSZ és a Centrum Párt képviselői sem vesznek részt a rendkívüli közgyűlésen. Kormos Tibor, a liberálisok frakcióvezetője szerint a javasolt napirendi pontok között nincs olyan, ami sürgősséget igényel, fideszes kampányülésen pedig nem akarnak részt venni. Pászti Ágnes hasonló okokkal magyarázta távolmaradásukat.