Szeged és környéke

2007.11.14. 22:05

Csütörtök este Presztízs-gála

Szeged - Csütörtök este negyedszerre adjuk át a Délmagyarország Presztízs Díjakat sajtóházunk nyomdacsarnokában. Meghívott vendégeinket nívós műsorral szórakoztatjuk, az estet svédasztalos vacsora zárja.

A Presztízs-gála előkészületei már harmadik napja tartanak, hiszen a sajtóház nyomdacsarnokában a puszta falakból és a betonaljzatból kell olyan helyszínt varázsolni, amely méltó az Oscar-díjak átadásához hasonló ceremóniához. Ez tavaly sikerült.

Idén azonban még látványosabb attrakciókhoz készítik a díszleteket és a hangtechnikát a szakemberek. Ma este lépcsőzetes, különleges kialakítású színpad fogadja majd a vendégeket, ami felülmúlja a tavalyi látványt. A hangtechnika is világszínvonalú lesz, speciális digitális pultokkal. A világítást 200 méteres alumíniumrendszer rögzíti a mennyezethez, és 60 darab intelligens fényforrás világítja majd meg a teret. Különleges a vetítési technológia is, egy kör alakú projektoron például extra animációkat mutatnak be. A díszleteket, az asztalokat, a székeket, a technikai berendezéseket, a több száz négyzetméternyi szőnyegpadlót egy kamion és nyolc teherautó szállította a sajtóház parkolójába. Ma terítik le azt a vörös szőnyeget is, amelyen a vendégek léphetnek be az épületbe.

Nyomdacsarnokunk puszta falai között alakul a gálaest színtere. Fotó: Karnok Csaba
A gálaest 19 órakor kezdődik, de kérjük vendégeinket, hogy már fél hét és háromnegyed hét között foglalják el helyüket az asztaloknál. Pontban este 7 órakor Hajdú B. István lép a színpadra mint az est házigazdája, majd Pap Klára, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó igazgatója köszönti a vendégeket. A ceremónia nívós műsorral indul: Varga Feri és Balássy Betti szórakoztatja a meghívottakat a Studio 11 Big Band közreműködésével. A látványos hang- és fénytechnikával kísért program egyedi, csak erre az estre állították össze a művészek. Majd a Presztízs Díjak átadása következik mind a hat kategóriában, a sort a különdíj nyitja. A műsor svédasztalos vacsorával zárul, amely mellett lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!