Szeged és környéke

2015.09.23. 17:07

Csütörtökön adják át a 2,1 milliárdból felújított dómot

Az idei Szent Gellért Fesztivál kiemelt eseményeként csütörtökön ünnepélyes keretek között adják át a közel 2,1 milliárd forintból megújult dómot.

delmagyar.hu

A Dóm téren 18 órakor kezdődő szentmisét [namelink name="Kiss-Rigó László"], a Szeged–Csanádi Egyházmegye püspöke koncelebrálja. Több ezres ünneplő közönséget várnak buszokkal az egyházmegye településeiről a plébánosok szervezésében. A szertartás után [namelink name="Balog Zoltán"], az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és a püspök mond ünnepi köszöntőt.

A hivatalos részt hangverseny követi: [namelink name="Robert Christian Bachmann"] és [namelink name="Yoon Kuk"] Lee vezényletével Beethoven G-dúr és F-dúr románcát hegedűre és zenekarra, majd a 7. szimfóniát hallhatja a közönség. Közreműködők [namelink name="Banda Ádám"] hegedűn és [namelink name="Sándor Zoltán"], a Kis Virtuózuk ifjú tehetsége szintén hegedűn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!