Szeged és környéke

2010.04.12. 21:57

Cumi, hajráf a könyvben

Szeged - Hogy a régi családi fénykép, a préselt lóhere, az orvosi recept, a gyerekrajz vagy a matekfüzet hogy marad egy visszavitt könyvtári könyvben, arra csak-csak akad magyarázat.

Bobkó Anna

Jóval meglepőbb azonban, hogy a szegedi Somogyi-könyvtár munkatársai cumit, használt bokaharisnyát, napszemüveget, hajráfot, sőt sarokreszelőt is találtak már az olvasmányokban. Úgy határoztak, idén, a könyvtárosok világnapján kiállítást rendeznek az elhagyott dolgokból.

Találgatni kezdtük, milyen úton-módon maradhattak ezek a tárgyak a könyvekben. A nápolyi buszjegy biztosan egy kiránduláson bújt meg az útikönyv lapjai között, a pudingrecept pedig valószínűleg egy szakácskönyvbe ragadhatott. A „Jó étvágyat" kívánó szerelmeslevelet az ebéd közben olvasott könyvnél használhatta könyvjelzőnek gazdája.

A könyvekben hagyott tárgyakból kiállítást rendeznek holnap a Somogyiban: a tárlaton szerepel cumi, szentkép és sarokreszelő is. Fotó: Frank Yvette

A könyvekben hagyott tárgyakból kiállítást rendeznek holnap a Somogyiban: a tárlaton szerepel cumi, szentkép és sarokreszelő is. Fotó: Frank Yvette
A kiállításon kívül számos érdekes programmal várják az érdeklődőket szerda délelőtt 10 órától a Somogyi-könyvtárban és a 13 fiókkönyvtárban. Az érdeklődők többek között figyelemmel kísérhetik a könyv útját, kérdezhetnek az igazgató asszonytól, és helyet cserélhetnek a könyvtárosokkal. Ezen a napon ingyenes beiratkozásra is lehetőség nyílik. A programokról részletesen holnapi Légyott mellékletünkben és a könyvtár honlapján olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!