Dalí-kiállítás szeptember 1-jétől a Fekete Házban

A különc festőegyéniség, Salvador Dalí kiállítása szeptember 1-jén nyílik Szegeden. A belváros is Dalí-hangulatot ölt, a Fekete Ház meglepetést tartogat.

A bohém katalán festő, Salvador Dalí életének aranykorát mutatja be a szegedi Fekete Házban szeptember 1-jén nyíló kiállítás. Pászti Ágnes kulturális tanácsnok tegnapi sajtótájékoztatóján közölte, a 110-120 grafika, akvarell és személyes tárgy augusztus végén érkezik meg a Móra-múzeum történeti kiállítóhelyére a németországi Bambergből, Richard Mayer magángyűjteményéből.

Dalí színei, a fekete, piros és az arany nemcsak a múzeumot uralja majd, hanem a belvárost is – tudtuk meg a múzeum megbízott igazgatójától. Horváth Ferenc elmondta, a Somogyi utcát a kiállítás idejére átkeresztelik Dalí utcának, egy közeli cukrászda Dalí fagylaltkelyhet kínál, egy étterem pedig Dalí menüvel kedveskedik a vendégeknek. Szeptember közepére a Fekete Ház meglepetéssel készül: a képzőművészethez is értő ismert sztár tart rendkívüli tárlatvezetést, akinek a kiléte még titok. A Dalí-kiállítás szeptember végéig tekinthető meg Szegeden, ezután az összeállítás Pécsett lesz látható.