Szeged és környéke

2015.12.15. 19:36

Decemberi málna és virágzó aranyeső

Szeged - Petőfitelepi olvasónk előbb decemberi málnát, majd néhány napja gyönyörűen nyíló földi orgonát fotózott. A felvételeket legnagyobb örömünkre szerkesztőségünkkel is megosztotta.

Arany T. János

Kócsó Antal olvasónk az Északi városrészben a Gyevi és a Temető utca kereszteződésében lévő virágzó aranyesőre hívta fel figyelmünket levelében. A Dugonics téren egy fa is rügyezni kezdett a szokatlanul enyhe időjárásnak köszönhetően.
 

Decemberi málna és virágzó aranyeső. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Egyes növények már késő nyártól elkezdik előkészíteni hatalmas virágrügyeiket a tavaszi virágzásra. De „kabátot" is adnak rá bolyhos, takaró pikkelylevelek formájában, hogy a téli hideget kibírja megfázás nélkül. Meg lehet téveszteni a növényeket, ha ilyenkor bevisszük kintről a házba. Így indítják el a hagymás tavaszi virágokat – jácint, nárcisz – a piacra – magyarázta [namelink name="Makrai László"] biológus, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember hozzátette, addig nincs ok aggodalomra, ameddig nem nyílik ki a virág, és nem bomlik ki a levél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!