Szeged és környéke

2007.11.15. 21:49

Digitális térkép a földhivatalokban

Szeged - Digitális, számítógépen kezelhető, és interneten is elérhető mától az ország összes úgynevezett kataszteri térképe a földhivataloknál – jelentették be a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Digitális, számítógépen kezelhető, és interneten is elérhető mától az ország összes úgynevezett kataszteri térképe a földhivataloknál – jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón Juhász Ferencné, a Csongrád Megyei Földhivatal vezetője, [namelink name="Tóth Sándor"], az agrártárca főosztályvezetője, valamint Simon Sándor, a Nemzeti Kataszteri Program Kht. igazgatója. Immáron rendelkezésre áll egy olyan, egységes rendszerben lévő állami földmérési alaptérkép, ami az ingatlan-nyilvántartás és az abban bekövetkező változások átvezetésének alapja, s amely komoly nemzeti értéket képvisel. Csongrád megyében a munkát 1999-ben kezdték el Kiszombor térképeinek digitalizálásával, Szegedre 2001-ben került sor, a munkálatok legvégén, még az elmúlt napokban is, a belterületeket és a zártkerteket dolgozták fel. Az eddigi papír térképek, amelyekre a változásokat mindig pirossal vezették fel, mára szinte teljesen elhasználódtak.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!