Szeged és környéke

2010.01.15. 21:56

Díj a legjobb innovatív ötletekért

Szeged - A Biopolisz Szegedi Innovációs Szolgáltató Kft. és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület először adta át a legjobb innovatív ötletért díjat a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Munkatársunktól

Azokat a kutatókat díjazták, akik 2009-ben új, saját feltalálói tevékenységen alapuló, iparilag alkalmazható és piacképes műszaki megoldást tartalmazó kutatási témával, szellemi alkotással vagy technológiával pályáztak. A 11 dolgozat közül egy team nyerte az első díjat, amely a légkörben található ammóniatartalom kimutathatóságára dolgozott ki technológiát. Bozóki Zoltán, Galbács Zoltán, Mohácsi Árpád, Pogány Andrea és Szabó Gábor csoportja 500 ezer forintot nyert. 300 ezer forintot kapott Nacsa László, aki az olajfúróknál használt tömlők gyors és megbízható gyártásával jelentkezett. Harmadikként Datki Zsolt Lászlót értékelte a szakmai zsűri, aki a hagyma életképességét, hatékonyabb termeszthetőségét vizsgálta; őt 100 ezer forinttal jutalmazták.

Datki Zsolt László, Mohácsi Árpád, Nacsa László. Fotó: Karnok Csaba

Datki Zsolt László, Mohácsi Árpád, Nacsa László. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!