Szeged és környéke

2019.08.11. 11:43

Dinnyeszobrokban is gyönyörködhettek a látogatók, a mézédes gyümölcsnek hódoltak egész nap

Egész napos dinnyekóstolás, dinnyesúly saccoló verseny, dinnyeszobrok várták szombaton az Ópuszatszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatóit. A Szegedi tanya udvarán 5 mázsa mézédes dinnyét osztottak szét.

Hajó Edina

Évek óta rendeznek terménynapokat az Ópuszatszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ezek közül a dinnye a legnépszerűbb, így szombaton kedvükre fogyaszthattak medgyesi dinnyét az ide látogatók. Összesen 5 mázsa dinnyét osztottak szét a Szegedi tanyánál. – Idén is megtartottuk a dinnye súlysaccoló versenyt, a jeletkezőknek meg kellett saccolni egy-egy gyümölcs súlyát. Ez egy olyan játékos vetélkedő, ahol a versenyre jelentkező önkéntesek megsaccolják a dinnye súlyát és akinek a tippje legközelebb áll a dinnye tömegéhez, az hazaviheti a gyümölcsöt – magyarázta Kodász Csengele, marketing vezető.


A három jelenkezőből, talán a nagy meleg miatt, most mindenki nehezebbnek érezte a görögdinnyét, a kicsivel több mint egy nyolckilós dinnyét majd 10 kilogrammosnak, sőt annál többnek gondolták. A szervezők egy ételszobrászt is meghívtak a rendezvényre, idén Tanács Attila kápráztatta el az ide érkezőket dinnyéből faragott szobraival. A mester több művet is készített a nap folyamán, többnyire virágmotívumokat. Megtudtuk ebből a gyümölcsből ezt a legkönnyebb faragni..

Dinnyeszobrokban is gyönyörködhettek a látogatók - Galéria

– Próbáltam elkészíteni a tájéegységhez kapcsoldó magyar motívomokat faragni, ám nagyon repednek a görögdinnyék, így maradtak a virág motívumok – magyarázta az ételszobrász. Persze a látogatókat ezekkel is elkápráztatta, pláne hogy egy-egy dinnyeszobor elkészítése neki körülbelül 20 percébe került. Az ételszobrász elárulta, az aprólékosabb motívumok, például a népszerű állatfigurák, vagy céglogók alkotása akár egy napig is eltarthat. Emellett kézműves foglalkozások, mesekert, néptánc és népzene is hozzájárultak a Dinnyenap hangulatához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!