Szeged és környéke

2019.02.02. 20:51

Disznó nem pusztult el, mégis lett kolbász, és a legszebb böllért is megválasztották Petőfitelepen

Húsz csapat készített kolbászt a Petőfi-telepi böllérnapon szombaton. Vér nem folyt, azaz egy disznót sem öltek meg reggel, az alapanyag egy részét a szervezők adták.

Suki Zoltán

Már hatodjára rendezték meg a petőfitelepi Böllérnapot, ahol húsz csapat mérte össze kolbászkészítő tudását. A rendezvény kilenc órakor kezdődött, addigra meg is telt a Művelődési Ház környéke. És, bár nem öltek disznót, de a disznóvágásokhoz méltóan is sem találtunk olyan csapatok, amelyiknél ne lett volna valamilyen házipálinka, amit borral vagy sörrel kísértek. 

 

A csapatoknak járó öt kiló húst reggel nyolc órakor osztották ki, amit mindegyik csapat a saját szája íze szerint ízesített, ahogy Kovácsné Tóth Ágnes és csapata is, akik Tarjánból érkeztek a rendezvényre.

 

A petőfitelepi böllérnap képekben - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István


- Nekünk nincs semmi különösebb titkunk, csak finom darált hús, és nagyon jó házi fűszerek kellenek bele, ez a titka a jó kolbásznak – mondta a Délmagyarországnak az asszony.

 

Ők egyébként a kapott öt kiló hús mellé vásároltak még ugyanannyit.. Az elkészített kolbászt pedig a Petőfitelepi Szépkorúak Nyugdíjas Egyesületének tagjai fogyasztottak el, miután elkészült a disznótoros. 

 

A hatodik Böllérnap egyébként eléggé szelesre sikerült, de a szervezők már semmilyen időjáráson nem csodálkoznak el. 

 

- Volt már szakadó eső, tavaszias idő, és metsző hideg is, most pedig a szél nehezíti meg az életünket – mondta Jarabekné Treplán Mariann.

A kolbásztöltés körülbelül délig tartott, utána a jóllakott telepiek megválasztották a legszebb böllért, és délutánig folytatták a mulatságot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!