Szeged és környéke

2014.02.23. 19:53

Disznóságok az Art Hotelben

Szeged - A disznótor hangulatát idézték szombaton az Art Hotel Szegedben. Közös kolbász- és hurkatöltésre, hagyományos menüre vártak minden vendéget a szervezők.

Munkatársunktól

– Ahogy azt kell, én pálinkával indítottam a napot. Ilyen jó szilvát régen ittam – mondta vidáman az egyik vendég a szálloda udvarán, majd elkezdett húst darabolni.

A böllérek az udvaron felállított, vasból készült rémfára húzták fel a sertést, mellette dolgozták fel a húsát. Miközben rotyogott az abalé, egyre többen álltak be segíteni a szakszerű darabolókhoz, a munkát egy harmonikás kísérte vidám dallamokkal.

Disznóságok az Art Hotelben. Fotó: Frank Yvette (galéria)


– Ez természetesen csak látványprogram, az ételeket konyháról szolgáljuk fel. Kolbászt, hurkát, hagymás vért, zsíros kenyeret lila hagymával. Mindent, ami disznóvágáskor szokás. Szerettük volna a fővárosból érkező vendégeinknek megmutatni, milyen egy disznótor, arra gondoltunk, házhoz hozzuk nekik. Aki még nem látott ilyet, annak ez újdonság, a többieket pedig így emlékeztetjük, milyen a vidéki levegő – mondta [namelink name="Rokolya Kriszta"], a hotel marketingmenedzsere az ötletről.

Az egymázsás állat hamar eltűnt az udvarról, a belvárosi disznótoros szállóvendégeinek pedig kifulladásig tartott az eszem-iszom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!