Szeged és környéke

2014.09.09. 22:46

Ebéd ezer forint alatt

Szeged - Olcsó, közel van és finom – ezért járnak vissza a vendégek ebédidőben. Szétnéztünk néhány étteremben, mit adnak és mennyiért. Azt tapasztaltuk, 500–800 forintba kerül az ebédmenü Szeged belvárosában, a kiskörúton belül.

Kovács Kriszta

Ötszáz forint körül kezdődnek az ebédmenük a szegedi belvárosban – a Tisza Lajos körúton belüli kínálatot néztük meg. Délelőtt 11 órakor léptünk be a Tündérkonyha ajtaján, az ebédidő már megkezdődött. A napi menü: csontleves, fokhagymás sertésapró és tejfölös burgonyafőzelék 580 forintért (előfizetve 530).

– Hetente kétszer-háromszor jövünk ide, mert közel van, a menü pedig változatos – magyarázta [namelink name="Selmeci Vivien"] és [namelink name="Szeverényi Melinda"]. A két magyar–német szakos egyetemista szerint a menü olcsó, az étel finom, ezért is járnak a Híd utcai étterembe.

Kicsit kitértünk: utunk a SZOTE Menzára vezetett. Itt 6-féle levesből (például zöldborsó- vagy francia fokhagymaleves) és 10-féle másodikból (például túrós csusza, hortobágyi palacsinta, kelkáposzta-főzelék, rántott máj körettel, stíriai metélt) választhat az, aki menüt enne, az ára 650 forint (előfizetve 630). A sor percről percre hosszabb, a terasz is lassan megtelik.

Kárász Anna a SZOTE Menzárát választotta. Fotók: Karnok Csaba

Kárász Anna a SZOTE Menzát választotta. Fotó: Karnok Csaba
– Széles a választék, jó az ára, és nem fájdul meg tőle a gyomrom, ami fontos – magyarázta [namelink name="Kárász Anna"], miért szeret ide járni. A világbajnok szegedi kajakos is menüt evett: gyümölcslevest kanalazott, rakott palacsintát kért mellé. Testvére, [namelink name="Kárász Mátyás"] is szívesen eszik az ételbárban, ő paradicsomlevest választott a menüből rántott hússal, körettel és salátával.

Délre értünk a Gödör étterembe. A sor itt is hosszú, a menü 780 forintba kerül (előfizetve 660). Ezért leves jár (2-3-féléből lehet választani, szabad szedéssel), valamint 4-5-féle másodikból, amihez szintén szabad szedéses saláta is jár. Naponta 200-300 fő ebédel itt – tudtuk meg Szakács Tibortól. Az üzletvezető elárulta: az „a la carte vendégek" mellett megéri menüztetni, van rá kapacitásuk, miért ne tennék. Iskolások, egyetemisták járnak hozzájuk rendszeresen, illetve az egyetem és a klinikák dolgozói.

A bőség zavara. Fotó: Karnok Csaba

A bőség zavara. Fotó: Karnok Csaba
Nem hagyhattuk ki a Boci Tejivót – volt szabad asztal bőven. Megtudtuk: inkább délután és a hétvégén van náluk nagy forgalom. Itt a menü egész napra érvényes, a készlet erejéig. Például a sajtostészta-menü 600 forintba (diákigazolvánnyal 540), a borsófőzelék-menü 650-be (585) kerül, a rántottsajt-menüért 700 (630) forintot kérnek. Mindegyikhez jár desszert és két deci üdítő is.

A nagyáruházba fél egy körül léptünk be. Volt még szabad asztal, pedig az őszibarackrém-leves akciósan 265 forintba került. A menüért egyébként 650 forintot kérnek, kedden tavaszi zöldséglevest és erdélyi rakottkáposztát adtak.

Ebéd ezer forint alatt. Fotó: Karnok Csaba (Galéria)


Egy óra körül a Nagy Jenő utcában sétáltunk, leszaladtunk a Rizi Bizibe. A 750 forintos menüben kétféle levesből (sárgaborsó-krémleves, vegyes zöldségleves) lehetett választani, valamint 5-féle főfogásból (például görög pecsenye, sertéspörkölt körettel, rántott csirkecomb körettel). Ha valami elfogyott, adtak mást helyette a vendégeknek bőségesen. A környéken dolgozók szívesen járnak ide, egyébként bőven volt még szabad asztal az étteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!