Szeged és környéke

2007.04.18. 16:19

Égáz-Dégáz: fúzió után

Az észak-dunántúli Égáz és a délkelet-magyarországi Dégáz 2006. december 29-én egyesült, befejezve ezzel a 2000-ben megkezdett folyamatot. A két gázszolgáltató eltérő fogyasztói struktúrája az egyesüléssel kiegyensúlyozottabbá válik – jelentette ki budaörsi sajtótájékoztatóján Jean-Francois Carriere.

Az észak-dunántúli Égáz és a délkelet-magyarországi Dégáz 2006. december 29-én egyesült, befejezve ezzel a 2000-ben megkezdett folyamatot. A két gázszolgáltató eltérő fogyasztói struktúrája az egyesüléssel kiegyensúlyozottabbá válik – jelentette ki budaörsi sajtótájékoztatóján Jean-Francois Carriere, a Gaz de France közép-európai igazgatója, az Égáz-Dégáz Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az Égáz-Dégáz a jogszabályoknak megfelelően jogilag leválasztotta az elosztói tevékenységet és a hálózat üzemeltetéséhez tartozó eszközökkel együtt külön társaságba vitte. Erre egy 2003-as törvény kötelezte, a határidő 2007. július 1. volt. Az új leányvállalat cégbírósági bejegyzése folyamatban van. Laczó Sándor, az Égáz-Dégáz általános vezérigazgatója a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy 2006-ban az Égáz nyerte el az energiafogyasztók díját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!