Szeged és környéke

2019.08.09. 21:35

Egész nyáron ingyenesen táboroznak a baksi gyerekek

A vakáció minden hetére jut legalább két ingyenes tábor Bakson. Különböző pályázatoknak és programoknak köszönhetően az itteni szülőknek nincs gondjuk a nyári gyerekfelügyeletre, sok család ráadásul ennek köszönhetően tudja csak a kicsiket kirándulásra küldeni.

Munkatársunktól

PlayStation és programozó tábor zajlik a héten Bakson. A gyerekek délelőtt a gépek előtt ülnek, a foglalkozás végén viszont mindig kerítenek arra is időt, hogy mozogjanak: kimennek a falu nemrégiben átadott műfüves focipályájára és rúgják a labdát. Az ingyenes tábor nem az első és nem is az utolsó lehetőség az idei vakáció ideje alatt, hogy a falusi fiatalok felügyelet alatt, hasznosan töltsék a szabadidejüket: a tanév vége óta hetente legalább két tábort tartanak a településen, és ez így lesz augusztus végéig folyamatosan.

Igény van a gyerekek felügyeletére

– A Kárpátia Kincsesháznak és egy pályázatnak köszönhetően rengeteg programot tudunk kínálni, ráadásul volt két Erzsébet táborunk is – sorolta Búza Zsolt polgármester.


Hozzátette, a faluban a munkanélküliségi ráta immár csak 4 százalék körüli, vagyis aki akar, tud dolgozni. Ez viszont azt is jelenti, hogy nagy az igény arra, hogy a gyerekek felügyelet alatt legyenek.

– Rengeteg halmozottan hátrányos helyzetű fiatal és sajátos nevelési igényű van közöttük, ezeknek a családoknak az is nagy dolog, hogy a gyerekeik kirándulni mehetnek – magyarázta.

Kirándulásokra is van lehetőség

Az idei nyáron volt már sporttábor, ahol többen megtanultak úszni, kerékpáros tábor, az alsósoknak pedig olyan mesetábor, ami a retró jegyében telt: báboztak, diafilmeket vetítettek és társasjátékoztak. De szerveztek nekik tábort a helyi értékekről és a drogprevencióról is, és volt angol, szépítkező, valamint horgász tábor is. Negyven gyereket elvittek a fővárosi Tropicariumba, augusztusban pedig a járásból – Ópusztaszerről, Pusztaszerről, Tömörkényről, Baksról és Dócról – összesen 100 gyerek utazik majd el négy napra Felsőtárkányba.

Képzés szülőknek, tábor gyerekeknek

– Csak az EFOP pályázatból félmillió forintot költöttünk az idei vakációban táborokra, ehhez jött még a másik két lehetőség – mondta el Vincze Andrea szakmai vezető. Hozzátette, ez a program 2021-ig tart, így két évig a szülők még biztosan számíthatnak gondmentes vakációra a faluban. A felnőttek egyébként nem csak ezt profitálják a pályázatból, szeptembertől ugyanis négy OKJ-s képzés is indul, amelyet szintén ebből finanszíroznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!