Szeged és környéke

2019.04.19. 19:21

Egészséges vizet követel a Tisza Koalíció

A Szegedi Vízmű Zrt. központi épülete előtt beszélt a szegedi ivóvíz minőségével kapcsolatos problémákról Bartha László, a Tisza Koalíció szegedi polgármesterjelöltje.

Munkatársunktól

Bartha két sarkalatos problémára hívta fel a figyelmet. Azt részletezte, hogy a belvárosi ivóvízhálózat elöregedett, annak ólomkoncentrációja emiatt nagyon magas. Lakossági panaszok is érkeztek hozzá, valamint a körzetben két általános iskola is van, ahol a veszélyes érték ötszörösét mérték.


A másik probléma: zavaros, büdös, szennyezett a víz több városrészben is. Véleménye szerint a vízminőség-javító programot teljesen felesleges volt bevezetni Szegeden, amióta ez működésbe lépett, romlott a víz minősége. Bartha szerint ezeket a berendezéseket le kellene állítani, az ólmot tartalmazó öreg csöveket pedig ki kellene cserélni, ezekhez uniós vagy központi forrásokra van szükség. Hangsúlyozta, a városvezetés feladata, hogy forrást biztosítson és helyreállítsa a szegedi víz minőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!