Hallgassa élőben!

Egy alpolgármester és négy tanácsnok dolgozik majd Szegeden

Szeged - Egy alpolgármester és 4 tanácsnok dolgozik majd Szegeden, a közgyűlésnek 9 bizottsága lesz.

Egy alpolgármester és négy tanácsnok dolgozik majd Szegeden, a közgyűlésnek kilenc bizottsága lesz, Botka László (MSZP) polgármesteri hatásköre pedig nem változik döntött a testület szerdai ülésén az új szervezeti és működési szabályzat (szmsz) elfogadásával. Az szmsz módosítását a Fidesz-KDNP frakció tagjai támogatták, egy szocialista városatya nemmel szavazott, a többi képviselő tartózkodott. A közgyűlés a négy tanácsnok személyéről és a bizottságok összetételéről nem döntött, mivel az szmsz-hez mintegy félszáz módosító indítványt nyújtottak be, s a szöveg egységes formába foglalása legalább tíz munkaórát vesz igénybe. Az új szmsz – a korábbi fideszes elképzelésekkel ellentétben – érdemben nem változtatja meg Botka László polgármester hatáskörét, csupán a politikus közgyűlési hozzászólásainak szab időkorlátot. A vita során többször is elhangzott, hogy “Szeged nem Esztergom”, a közgyűlés tagjai a jogszabályoknak megfelelően biztosítják a város működőképességét.

Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke, az szmsz-módosítás előterjesztője hangsúlyozta, a frakció tagjai felelősséget éreznek a város és az önkormányzat működőképességének fenntartásáért, de nem tudnak közösséget vállalni az elmúlt nyolc év visszásságaival. A hatékonyabb és célratörőbb munka érdekében új modellt javasoltak, amely a fékek és ellensúlyok rendszerének bevezetésével demokratikusabbá teszi a közgyűlés működését – tette hozzá. A négy – gazdasági, városüzemeltetési, humán közszolgáltatási, valamint városfejlesztési és külügyi – tanácsnok felügyeli saját szakterületét, és javaslattételi joga is lesz majd. A képviselők döntöttek egy ideiglenes bizottság létrehozásáról is, amely 2002 őszétől tekinti át az önkormányzati intézmények és cégek, valamint a polgármesteri hivatal működésének jogi és gazdasági célszerűségét. A testület, amely a tervek szerint minden önkormányzati választás után megalakulna, záró jelentéssel fejezi be munkáját.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
hirdetés
Ötletből érték – de kié lesz a haszon?
Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak
A miniszterelnök arra kéri őket, vegyenek részt a választáson.
Hazai sikerével közelebb került az FTC-hez a Kisvárda
A Kisvárda hazai pályán 2-1-re legyőzte vasárnap a MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.
Hétfőn északon inkább hó, máshol eső várható
A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.
Tizenhét éves magyar csúcsot döntött meg a KSI atlétája Bostonban
Pataki Anna 15:55.65 perc alatt teljesítette a viadal 5000 méteres távját, és ezzel megjavította Papp Krisztina 16:00.17 perces rekordját.
Ilyenek voltak az első Széchenyi téri karácsonyi vásárok – fotókkal
GI Joe, a szirénázó szórakoztató elektronika, a csodatévő féldrágakövek és a plasztikjátékok hazája.
Lépésről lépésre: Viki járni tanul
Korán, a 33. héten született, majd csecsemőkori agybénulást szenvedett. Később kiderült, epilepsziás is.