Szeged és környéke

2019.07.31. 20:04

Egy család minden nap Sándorfalván strandol - fotón mutatjuk!

Őket a strand üzemeltetői már igyekeznek távol tartani a vendégektől, mert egy gyereknek akár komoly sérülést is okozhatnak.

Munkatársunktól

Évekig Dezső volt a sándorfalvi Nádastó Szabadidőközpont sztárja. A hattyú rendkívül otthonosan mozgott a strandon: kitotyogott a vendégek közé, ételt lejmolt, és fotózkodott mindenkivel. Dezső már nincs, a strandolóknak azonban továbbra sem kell nélkülözniük a hattyúkat, ugyanis idén is egy egész család él a horgásztónál. A hím és a nőstény négy kishattyút nevelnek, melyek még az Andersen-meséhez méltóan inkább rút kiskacsának néznek ki. A szürke kismadarak lelkesen követik szüleiket, szép libasorban úsznak mögöttük, vagy pihennek a fűben mellettük. Őket a strand üzemeltetői már igyekeznek távol tartani a vendégektől, mert a szárnyukkal nagyot tudnak csapni, és egy gyereknek akár komoly sérülést is okozhatnak.

A kis hattyúk szorosan követik mindenhova szüleiket. FOTÓ: FRANK YVETTE

A kis hattyúk szorosan követik mindenhova szüleiket. FOTÓ: FRANK YVETTE

Nem véletlen, hogy a Balatonon sem kívánatos vendégek ezek a madarak a strandokon. A sándorfalvi hattyúk nem men­nek ki a büféhez vagy a strandtóhoz, a horgászokat viszont időnként meg tudják tréfálni azzal, hogy megeszik az otthagyott csalit. Vélhetően ezzel a menüvel elégedettebbek is, mint korábban Dezső a sültkrumplival.


A kis bütykös hattyúk 3-4 hónapos koruktól önállóak, de még egy évig a szülők közelében maradnak. Jövő tavasszal még valószínűleg együtt láthatjuk majd a családot, annak tagjai minden bizonnyal ide térnek vissza, hiszen megkedvelték a gazdag élővilágú, nádassal övezett horgásztavat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!