Szeged és környéke

2011.10.03. 21:19

Egy hónapot késik a Vásárhelyi Pál utca - galériával

Szeged - Október vége helyett csak november végére lesz kész a Vásárhelyi Pál utca szélesítése a Pulz utcától a Bakay Nándor utcáig. Folytatás jövőre.

Dombai Tünde

Három hónapja, mióta szélesítik a Vásárhelyi Pál utcát a Pulz utca és a Bakay Nándor utcai körforgalom között, az üzletek tulajdonosai egész nap kocsisorokat látnak a boltok előtt. Megértik, hogy szükséges a négysávos út, de már szeretnének túl lenni rajta. Látni a külső sávok helyét, de sok helyen egy méter mély árkok húzódnak.

Egy hónapot késik a Vásárhelyi Pál utca. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Holnap lakossági fórum

Az építkezés aktuális állásáról holnap délután 5-kor a Sever Center előtt tájékoztatja a környéken lakókat és a vállalkozások képviselőit a város és a kivitelező.

Október vége helyett egy hónappal később, november végére készül el a Vásárhelyi Pál utca átépítése. [namelink name="Pázmány Péter"], a polgármesteri hivatal fejlesztési irodájának munkatársa elmondta: pontatlanok voltak a régi közműtérképek, ezért a kivitelező sokszor rákényszerült, hogy kézi erővel dolgoztasson. Ráadásul a Bakay Nándor utcai kereszteződéshez közel találtak egy, a nyilvántartásokban egyáltalán nem szereplő vezetéket. Ennek áthelyezése teljesen átírta a 640 milliós építkezés menetrendjét. A kivitelező budapesti székhelyű, osztrák tulajdonú Teerag-Asdag Kft. rövidesen befejezi a közműkiváltásokat. Kicserélte, illetve biztonságba helyezte a területen található összes ivóvíz-, csapadékvíz-, gáz-, elektromos és távközlési vezetéket. Megépült egy 1000 milliméter átmérőjű főgyűjtőcsatorna is, ami nemcsak az út, hanem a környező ipartelepek, kereskedelmi vállalkozások és utcák csapadékvizét is elvezeti majd.

Egy hét múlva – a tervek szerint – megszűnik a terelés, ismét kétszer egy sávon lehet közlekedni a Vásárhelyi Pál utcán. Az építkezés a külső sávokban folytatódik. A Sever Center előtt új buszmegállópárt alakítanak ki, két oldalon kerékpársáv, mellette járda lesz. November elejére elkészül az aszfaltozás, ezután a parkosítás, a forgalomtechnika felszerelése marad hátra, és a dokumentációt kell véglegesíteni.

Egy hónapot késik a Vásárhelyi Pál utca. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A Vásárhelyi Pál utca négysávúsítása a tervek szerint jövő tavasszal folytatódik a második ütemmel, azaz a Bakay Nándor utca és a Kálvária sugárút közötti részen. Jelenleg a közbeszerzési eljárásokat készíti elő az önkormányzat. Mivel abban az ütemben a jelenleginél is nagyobb falat lesz a főgyűjtőcsatorna építése, a város az útépítésre és a belvízelvezetésre külön közbeszerzési eljárást ír ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!