Szeged és környéke

2010.11.27. 13:38

Egy húszmilliós lopott Jaguár XJR-t kapcsoltak le Röszkén

Röszke - Közel húszmillió forint értékű lopott személygépkocsit fogtak a röszkei határátkelőhelyen a határrendészek pénteken.

Delmagyar.hu

Egy szerb-horvát férfi jelentkezett kilépésre gépjárművével, melynek az utánfutóján egy Jaguár XJR típusú személygépkocsit vitt. Az útlevélkezelők miután a szerb férfi okmányait rendben találták megcsodálták a Jaguárt, majd tüzetes ellenőrzés alá vonták azt.

Fáradozásaik nem voltak hiába valók, ugyanis kiderült: a járművet a svájci hatóságok keresik, valamint a rajta lévő rendszám eredetileg egy osztrák gépkocsira lett kiadva. A forgalmi engedély okmány-technikai vizsgálata során arra is fény derült, hogy annak a kitöltése hamis. Egy lopott, eredeti üres osztrák forgalmi engedélyt felhasználva állítottak ki a hamisítók a Jaguár adataival.

A szerb-horvát kettős-állampolgárságú személlyel szemben közokirat-hamisítás, valamint egyedi azonosító jel hamisítása megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Jaguár XJR-t a Szegedi Rendőrkapitányság lefoglalta - tudta meg a delmagyar.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!