Szeged és környéke

2007.06.07. 16:19

Egy intézmény, 3200 óvodás és iskolás

Történelmi jelentőségű eseménynek nevezte Botka László Szeged polgármestere, és Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, hogy aláírták az ország legnagyobb egységes oktatási komplexumának alapító okiratát tegnap Szegeden.

Történelmi jelentőségű eseménynek nevezte [namelink name="Botka László"] Szeged polgármestere, és Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, hogy aláírták az ország legnagyobb egységes oktatási komplexumának alapító okiratát tegnap Szegeden. A miniszter elmondta: nagy bátorságról tett tanúbizonyságot a nyolc önkormányzat, amikor vállalta, hogy olyan intézményt hoz létre, amely 3200 gyereknek biztosít magasabb színvonalú oktatási lehetőséget.

– Az a lényege a kistérségi rendszernek, hogy magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtson az emberek számára. Főleg a kistelepüléseknek teremt lehetőséget arra, hogy csökkenő gyereklétszám mellett jó színvonalú oktatást biztosítsanak – fogalmazott Lamperth Mónika. A szegedi kistérség 11 iskolája és 7 óvodája tesz próbát az országban egyedülálló modell megvalósítására. A speciális igényű gyerekek képzése, a pedagógiai szakszolgálat működtetése mellett lehetőség nyílik arra is, hogy az óvodától kezdve az általános iskolán át a középiskolai érettségiig jutva valójában egy intézményben haladjon előre a gyerek. Az egységes oktatási komplexumban közel négyszáz pedagógus, illetve közalkalmazott dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!