Szeged és környéke

2019.06.03. 18:31

Egy órával előbb érkeztek a bérletekért a szegedi szimfonikusok kedvelői

Sikeres évadot zárt a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Jövőre is négy bérlettel várnak mindenkit, s lesz Bónusz hangverseny is a dómban. A leghűségesebb rajongók már egy órával a bérletárusítás megkezdése előtt ott vártak a Filharmónia jegyirodája előtt.

T.A.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Filharmónia bérletezési és bérletmegújítási ciklusa hétfő reggel kezdődött. A 2019/2020-as évadban, amely Érték és Élmény néven fut, a Vaszy-, Fricsay-bérlet, illetve a Délelőtti hangversenyek és a Csokimatiné közül választhatnak az érdeklődők. Utóbbi továbbra is a kisszínházban kínál előadásokat. Az első vásárlókat Gyüdi Sándor karmester köszöntötte.


– Előreléptünk a bérletesek számában. Sokan várnak arra, hogy hozzájussanak egy jó helyhez. A Vaszy- és a Fricsay-bérlet idén is 6-6 koncertet tartalmaz. A nagyszínházban és a dómban is lesz bónuszkoncert. Az idei évtől Günter Neuhold, a zenekar művészeti vezetője mindkét esti bérletsorozatban két hangversenyt vezényel. Pál Tamás és jómagam is dirigálunk – mondta.


Száz Krisztina, a Filharmónia szegedi irodájának vezetője elmondta, hogy aki már rendelkezik bérlettel, annak szeptember 2-ig tartják a helyét. Júliusig még a régi áron újíthatóak meg ezek. Résen kell lenni, a jó helyekre gyorsan lecsapnak. Az árakon csak egy kicsit emeltek, de a legolcsóbb változatlan maradt. Régi kedvencek, slágerdarabok is felcsendülnek majd, de továbbra is céljuk megismertetni a közönséggel eddig kevésbé népszerű vagy ismeretlen műveket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!