Szeged és környéke

2016.07.29. 12:26

Egy térképen a világ összes Pokémonja

Három éjjel és három nap alatt Pokémon-térképet készített egy szegedi fejlesztői csoport a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő okostelefonos alkalmazáshoz, a Pokémon GO-hoz.

A. T. J.

– Mindannyian láttunk már játékosokat, akik zombik módjára járják a várost, beleesnek a szökőkútba, vagy más módon sodorják  veszélybe magukat vagy a közlekedőket. Van egy ismerősünk, aki szintén ön- és közveszélyes módon játszik. Neki akartunk segíteni – mondta [namelink name="Lajos Péter"], a Social Steps marketingügynökség menedzsere.

De mi az a pokémon?


A Pokémon a japán Nintendo cég médiaterméke, amit 1996-ban Tadzsiri Szatosi ötlete alapján készítettek. A Pokémon név alatt készítettek többek közt animét, mangát, gyűjthető kártyát, mozifilmeket is. A név az angol Pocket Monsters (zsebszörnyek) szavak rövidítése.


Szerda éjjel óta a pokeradar.hu címen érhető el az interneten az ügynökség és az Optin Informatikai Kft. együttműködésének eredménye, a Pokéradar névre keresztelt Pokémon-térkép.


Ez Magyarország első, 90 százalékos pontosságú Pokémon GO-térképe, amely azonnal, pontosan jeleníti meg a közelben tartózkodó szörnyecskéket. A játékosok a térképre kattintva megtudhatják, hol található hozzájuk legközelebb elfogható lény, mennyi idő van még hátra annak életciklusából.


A térkép egy ötfős fejlesztői csapat három napon és éjszakán át tartó munkájának eredménye. A fiatalok elárulták, közülük senki nem játszik a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Pokémon GO-val.

A Pokéradaron a világ számos nagyvárosa megtalálható, így Szegedtől Budapesten át akár Isztambulig vagy éppen Szarajevóig számos helyen szerezhetnek hasznos információkat a Pokémonokról a felhasználók.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!