Szeged és környéke

2019.08.21. 10:52

Egy ütéssel okozott életveszélyes sérülést féltékenységből a szegedi férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki féltékenységből okozott életveszélyes sérüléseket egy régi ismerősének.

A vádirat szerint a vádlott, valamint a sértett és a vádlott élettársa több éve ismerősi viszonyban voltak, amely alatt a vádlott többször féltékenykedett a sértettre.

A vádlott, a sértett, valamint a vádlott élettársa 2018. augusztus 31. napján közösen fogyasztottak alkoholt egy szegedi tó közelében, és legalább közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotába kerültek. Miközben beszélgettek, a vádlott váratlanul a földön ülő sértetthez lépett és mindenfajta szóváltás nélkül egy alkalommal, ököllel arcon ütötte. A sértett orra azonnal vérezni kezdett, a vádlottat és az élettársát a helyszínen hagyva elindult segítséget kérni.

 

Az utcán tartózkodók látva a sértett állapotát, mentőt hívtak. A mentők kórházba szállították, ahol sürgősségi ellátásban részesült, majd mintegy 5 napig kórházi kezelés alatt állt. A bántalmazás következtében a sértett súlyos állkapocs sérüléseket, orrcsonttörést és az ezek következtében fellépő közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, amelyet különös visszaesőként követett el: korábban már több alkalommal ítélték el személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!