Szeged és környéke

2016.04.17. 08:29

Egymás után jelentik be az áruházak a vasárnapi nyitást

Csongrád megye - Sorra érkeztek pénteken a telefonok, e-mailek arról, hogy melyik bevásárlóközpont nyit ki most vasárnap. Mától hatályos a boltzár eltörléséről szóló törvény.

Fekete Klára

– Megnyitjuk a bevásárlóközpont kapuit vasárnap – jelentette be már péntek délelőtt [namelink name="Gazdag Dániel"], az Árkád Szeged igazgatója. – A zárvatartásról szóló törvény értelmében évente öt vasárnapot mi jelölhetünk ki nyitvatartásra, így a szabadon választható pihenőnap az április 17-e lesz. Gazdag Dániel hozzátette: arra készüljenek fel a vásárlók, hogy valószínűleg nem mindegyik üzletet találják nyitva, a bérlőkön múlik, tudják-e vállalni ezt a vasárnapot.


 A bevásárlóközpontban lévő SPAR biztosan zárva tart, mint ahogy az áruházlánc összes Csongrád megyei egysége. [namelink name="Maczelka Márk"] kommunikációs vezetőtől azt az információt kaptuk, hogy az elkövetkező időszakban fokozatosan nyitnak majd.

 

Péntek délután tudtuk meg, hogy a boltzár eltörléséről szóló törvényt kihirdették, ma hatályba lép. Az események felgyorsultak: a Tesco azonnal bejelentette, hogy vasárnap szinte az összes áruházát megnyitja a vásárlók előtt.


Csongrád megyében csak a szegedi Dugonics téri Express és a Makkosházi körúti szupermarket marad zárva. A szegedi Napfény Park is megnyitja az épületet – tájékoztatott a tulajdonos képviselője –, amelyik bérlő akarja, az felhúzhatja a redőnyét. Az ott található Tescóban biztosan lehet vásárolni. Közleményt küldött a vasárnapi nyitvatartásról az Aldi és az Auchan is: valamennyi áruházuk várja a vevőket.


A Szeged Plaza a boltzárról szóló törvény hatályba lépése óta nyitva tart vasárnaponként a mozival és több üzlettel, a mostani hétvégén még több egység felhúzza a redőnyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!