Szeged és környéke

2007.11.22. 14:14

Egynapos sebészet Kisteleken

Kistelek - Elvégezték szerdán az első egynapos sebészeti beavatkozásokat Kisteleken. A 420 négyzetméteres létesítmény a tervezők szerint a legszebb és legkorszerűbb egynapos sebészet és nappali kórház Magyarországon.

R. Tóth Gábor

Makó és Hódmezővásárhely után Kisteleken is fogadta első pácienseit az egynapos sebészet.

Vígh József, a rendelőintézet vezetője elmondta: baleseti sebészeti, traumatológiai, ortopédiai, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, szemészeti, urológiai műtéteket egyaránt végeznek majd, bár néhány típust csak a későbbiekben.

Az első napon minden komplikációmentes volt. – Négy beavatkozás jutott mára, volt bütyökműtét és térdartroszkópia is - fogalmazott Kincses László osztályvezető főorvos. Kiemelte: akad, aki a műtétet követően 2-3 órán belül távozhat – de minden páciens még legalább kétszer találkozik orvosával: a második és hetedik napon megy vissza kontrollra.

Így tesz majd az első páciens, Pásztor Zoltán is, akivel az alig húszperces térdízületi artroszkópiás műtét után, a kórteremben beszélgettünk. – Abszolút jól érzem magam! Reggel nyolcra jöttem, délután fél négy körül mehetek haza – mondta a férfi, aki azért választotta az egynapos sebészetet, hogy „ne legyen túllihegve a dolog".

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!