Szeged és környéke

2019.02.07. 16:38

Egyre aktívabbak a forráskútiak

Tavaly is kiemelten kezelték Forráskúton a helyi szolgáltatásokat, beruházásokat és fejlesztéseket. Többek között átadták a bölcsődét, és felújították a művelődési házat is.

Munkatársunktól

Tavaly sem pihentek, és idén is lesz dolguk a forráskútiaknak, ahol nagyon jó a közösség, segítik egymást az ott élők – mondta a Délmagyarországnak évértékelőjében a település polgármestere. Fodor Imre szerint a helyi szolgáltatások minőségi és mennyiségi növelésére törekedtek. Sok beruházás megvalósult, és több jelenleg is folyamatban vagy tervezés alatt van.


A polgármester a fontos lépések között említette, hogy márciusban átadták a falu bölcsődéjét.


– Ezt már nagyon régen várták a szülők, akik dolgozni szerettek volna a gyermeknevelés mellett. A bölcsőde százszázalékos kihasználtsággal működik – tette hozzá Fodor Imre.


Szintén tavaly újították fel a művelődési házat, amely így azon túl, hogy jóval komfortosabb az eddiginél, jóval olcsóbban is működtethető, az energetikai rendszer megújítása miatt. Ezeken kívül megszépült és korszerűbb lett a régi bolt épülete. Ez azért fontos, mert azt tervezik, hogy itt fogják bemutatni a helyi termékeket, ráadásul piacként is működhet majd az épület. 

Fodor Imre polgármester szerint a tavaly átadott forráskúti bölcsődét nagyon várták a szülők, és most százszázalékos kihasználtsággal működik. Fotó: Karnok Csaba

Fodor Imre polgármester szerint a tavaly átadott forráskúti bölcsődét nagyon várták a szülők, és most százszázalékos kihasználtsággal működik. Fotó: Karnok Csaba

Szintén a lakók mindennapjait segíti egy 9 személyes kisbusz megvásárlása. Ezzel szociális és közösségi feladatokat is ellátnak. Beszereztek még egy MTZ traktort is, a kommunális feladatok elvégzésének megkönnyítése érdekében.


A polgármester azt is elárulta, hogy megkezdődött a kerékpárút építése Forráskút és Zsombó külterületi szakaszain is, valamint elindult a Piac tér és környékének a rendbetétele. 


Fodor Imre kiemelte, hogy a település intézményrendszere gondoskodóan és biztonságosan teljesíti feladatait, szerinte a közművelődés, a szociális ágazat vagy akár az oktatás-nevelés területén is kiválóan működnek, a közterületek rendezettek, és a településüzemeltetés is folyamatosan jól vizsgázik. 


Kiderült, hogy a helyi közösség is jól működik Forráskúton. – A helyiek egyre több program megvalósításában segítik a szervezők munkáját – mondta Fodor Imre, aki szerint a sikerek csak a közös munkának, a békés, empatikus egymás mellett élésnek és a közösség erejének köszönhetően jöhettek létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!