Szeged és környéke

2019.08.27. 17:46

Egyre romosabb az 1-es posta épülete

Az elmúlt évek során egyre rosszabb lett a Széchenyi téri 1-es posta épületének állapota, omlik a vakolat alul és felül egyaránt, néhol már a téglák is kilátszanak.

K.A.R.

Szinte nem te­­lik el úgy hét, hogy Csörög rovatunkban ne panaszkodna egy-egy olvasónk az épület ki­nézetére, de a közösségi oldal helyi csoportjaiban is sokan posztolnak negatív hangula­­tú bejegyzéseket, fotókat. A témával kapcsolatban a Szegeden hallottam Facebbok-csoportban legutóbb az írták, hogy a Szentlélek tartja már csak össze a falon lévő kőburkolatot, a legtöbben nem mernek felnézni, csukott szemmel várják a tömegközlekedési eszközöket a posta melletti megállóban.

Egyik olvasónk szerint je­lentősen rontja a város képét az 1-es Posta Híd utcán lévő oldala, hiszen az omló vakolat mellett a nyílászárók is siral­ma­sak. Azt mondja, a belváros szívében ezt a régi, egykor gyönyörű épületet is fel kellene újítani, és nem csak az újak építésére kellene törekedni.


Ezt az álláspontot erősítette meg a következő telefonálónk is, aki szerint jelenleg igen csúnya az ingatlan, ráadásul eszméletlenül koszosak a Vár utca felőli ablakok. Hozzátette, azok takarítása pedig nem ke­rülne olyan sok pénzbe, hogy ne lehetne elvégezni a munkát.


Lapunk augusztus 14-én megkereste a Magyar Posta Zrt.-t a városlakók által említett problémákkal. Megkérdeztük, hogy értesültek-e az 1-es posta jelenlegi állapotáról, a jövőben tervezik-e a belváros egyik leg­­patinásabb épületének re­­konstrukcióját, és ha igen, mekkora összegből fejlesztenének. Válasz azonban továbbra sem érkezett a társaságtól, ha kapunk, közöljük.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!