Szeged és környéke

2011.04.03. 20:33

Egyre több program a közösségi házban

Zsombó - Kistelepülésen is lehet pezsgő kulturális élet – ezt igyekeznek bebizonyítani évek óta Zsombón. A község központjában működő József Attila Közösségi Ház és Könyvtár 2008 óta várja programokkal az érdeklődőket.

Munkatársunktól

– Egyik legnépszerűbb programunk a Villantó – kezdte a felsorolást [namelink name="Mészáros Csaba"] igazgató. – Zsombó Ki mit tud?-ján minden évben rengetegen mutatják meg, miben tehetségesek, diákoktól a nyugdíjasokig. Közösségkovácsoló programok a kirándulások is, amelyeket szintén itt szerveznek. Az ez évi első kirándulás például a Mecsekbe vezetett, a Zengő csúcsára. Mészáros Csaba elmondta: az elmúlt 3 évben igyekezett a zsombói programokat az értékekre építeni, helyi és nemzeti hagyományokra. Megmaradt náluk a Szomszédoló, ahol a környező települések kulturális műsorukkal bemutatkozhatnak egymás előtt.

– A közösségi ház programok szervezése mellett számos rendezvénynek is helyet biztosít. Rendszeresen vannak itt tárlatok – legutóbb például a napokban nyílt [namelink name="Kőnig Róbert"] grafikusművész linómetszeteiből és [namelink name="Nagy Gáspár"] verseiből a Hullámzó vizeken kereszt című kiállítás. Telt házat azonban egyértelműen ismert emberek meghívásával lehet elérni. [namelink name="Szörényi Levente"] március eleji közönségtalálkozóján például közel százan vettek részt.

Címkék#Zsombó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!