Szeged és környéke

2019.08.13. 22:43

Éjszakai villámcsődület Szeged felett

Szép a villámlás, de jobb bemenni ilyenkor valamilyen épületbe, nehogy baj legyen a nézelődésből. <br>

Suki Zoltán

Múlt csütörtökön, amikor már mindenkinek elege volt a nagy melegből, este felé úgy nézett ki, hogy lesz egy kisebb vihar, és vele valamennyi eső. Legalábbis gyűltek a viharfelhők Szeged felett, eső nem sok lett, viszont – ahogy kollégánk fotóján is látszik – lecsapott pár villám a városra. Ami nagyon szép, de még inkább veszélyes. Sokszor leírtuk már itt a Délmagyarországban is, hogy ha villámlik, senki ne menjen fa alá, és jöjjön ki a szabadtéri vizekből, mert baj lehet. Tavaly például a Dómnál okozott komoly gondot néhány villám. Teljes sötétségbe borult a székesegyház, megálltak a toronyórák, elnémultak a harangok és az orgona, miután júniusban villám csapott az épületbe. A dóm ugyan a szabványoknak megfelelő villámvédelemmel van felszerelve, de akkor olyan erejű villám csapott a toronyba, hogy azt nem tudta a rendszer kivédeni. Szerencsére akkor nem sérült meg senki, és a tönkrement elektromos hálózatot is kijavították.

Fotó: Török János

Fotó: Török János

Meghalt viszont az a celldömölki asszony, akit szinte napra pontosan egy éve ért villámcsapás a gyenesdiási strandon. Egy fába csapott bele a villám, három nő és egy férfi sérült meg. A többiek könnyebben megúszták a balesetet. Szóval szép a villámlás, de jobb bemenni ilyenkor valamilyen épületbe, nehogy baj legyen a nézelődésből.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!