Szeged és környéke

2013.01.07. 12:44

Elfogták a százmilliós ékszerlopás elkövetőit

A Terrorelhárítási Központ segítségével fogták el a szegedi Smaragd ékszerüzlet rablásával gyanúsított elkövetőket. A rendőrség megtalálta az ékszerek egy részét is.

Munkatársunktól

Megírtuk: október végén a szegedi Kígyó utcában a padlót átfúrva kirámolták a Smaragd ékszerüzlet Wertheim-záras széfjét. A tulajdonosok elmondták, a széfből legalább 60 millió forint értékben tűnt el az összes aranyékszer.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében hétfőn délután tartott sajtótájékoztatóján elmondták: a precíz rendőri munka eredményeképp 14 millió forintnyi ékszer is előkerült.

Elfogták a százmilliós ékszerlopás elkövetőit. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Megtudtuk, nem csak ékszert, pénzt is zsákmányoltak a tolvajok. 5 fő elfogásához a TEK segítségét kérte a megyei rendőr-főkapitányság, egyeseket az autópályán, másokat Pusztaszeren fogtak el.

A TEK videója.

[namelink name="Urbán Zoltán"] bűnügyi igazgató elmondta, 105 millió forint kárt okoztak a tolvajok. A széleskörű adatgyűjtést követően két kasszafúrót elfogtak, azokat, akik a pincebontást és a lopást elkövették. Később történt az ékszerek felkutatása, majd január 4-én a többiek elfogása. Mind az 5 főt előzetes letartoztatásba kerültek. A bűncselekményt felderítették, a nyomozást tovább folytatják. Az elkövetői körben egy rendőr is részt vett, az értékesítésben, aki nem Csongrád megyei.

Jelenleg még folyik a megtalált ékszerek értékének felbecsülése. Több mint 10 ezer eurót és több mint fél millió forint készpénzt is lefoglaltak. Az elkövetők Tolna megyében 8,2 millió forint pénzt loptak el egy vállalkozás irodájából. Megtudtuk, a banda 2012 augusztusában is megpróbálta kirabolni a Smaragd ékszerüzletét. Az egyik elkövető egy német ékszerüzlet tulajdonos.

A rendőrség 3 bűncselekményben nyomoz: 8,2 milliós tamási pénzlopás, az augusztusi lopási kísérlet és az októberi lopás. Megtudtuk: egy tippadó korábban terepszemlét végzett, elég profi módon loptak, száloptikát is vásároltak a felderítéshez. Többször bementek a boltba. A rendőrség elárulta: több napig dolgoztak a tolvajok, ezért nem tűnt fel senkinek a lopás. A gyanúsítottak részleges beismerő vallomást tettek. Úgy tudjuk, augusztusban azért nem tudták befejezni a lopást, mert "nem volt elég idejük".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!