Szeged és környéke

2011.10.07. 21:09

Elindult a SZTEhetség

Szeged - Tegnaptól elérhető az SZTE Tehetségpont honlap. A Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb hallgatóinak „Facebookja" működését Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora indította el egy „virtuális gombnyomással" tegnap, a Felsőoktatás és tehetséggondozás az új évezredben című nemzetközi konferencián, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Munkatársunktól

A www.sztehetseg.hu weboldalt használva pályázhatnak, kedvezményeket vehetnek igénybe, kapcsolatot tarthatnak egymással a hallgatók. A tehetséggondozást immár a középiskolákra is kiterjesztő egyetemi kezdeményezéseket [namelink name="Badó Attila"] professzor, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke, az SZTE Tehetségpont vezetője ismertette.

Hungarikum a tehetséggondozás hazai hálózata – derült ki [namelink name="Szendrő Péter"], a 60 éves tudományos diákköri mozgalmat koordináló Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, valamint [namelink name="Csermely Péter"], a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke előadásából. Az Angliában működő rendszerről a cambridge-i egyetemvezető, [namelink name="Duncan McCallum"] elmondta: a felvételizőknek csupán a legjobb 20 százaléka kerülhet be a felsőoktatásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!