Szeged és környéke

2007.09.06. 16:19

Elkapták a szegedi betörőpárost

Szeged - Elfogták azt a betörőpárost, amely 30-40 bűncselekményt követett el Szegeden. Az ellopott árukat azonnal kivitték az országból és Romániában értékesítették.

Elfogták azt a betörőpárost, amely 30-40 bűncselekményt követett el Szegeden. Az ellopott árukat azonnal kivitték az országból és Romániában értékesítették. Célpontul főleg szegedi telephelyeket, irodákat választottak, ahonnan készpénzt, mobiltelefont, laptopot és egyéb műszaki cikkeket vittek magukkal. A nyomozók a korábban még ismeretlen elkövetőket „energiaitalos" betörőknek nevezték el. Az áttörést az jelentette, hogy az elkövetők néhány helyen olyan árulkodó nyomokat hagytak maguk után, amelyek arra utaltak, hogy egy-két órával vásárolták meg a bűntett elkövetéshez szükséges szerszámokat a város nagyobb áruházaiban. A nyomozóknak ezekből a boltokból sikerült kamerafelvételeket szerezni, így tudták meg az egyik elkövető kocsijának rendszámát is, akiről kiderült, román állampolgár. Két nappal előzetes letartóztatását követően megjelent a rendőrségen a felesége, a parkolóban a lekapcsolt betörő társa várakozott. Őt a rendőrök a kamerafelvételek alapján azonosították, így mindkét férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!