Szeged és környéke

2019.08.28. 20:55

Elkezdődött a fesztivál: promóciók, játékok kavalkádja a SZIN-en - fotógaléria

Birtokba vették a partfürdőt a fesztiválozók, a civil szervezetek, egyesületek pedig felkészülten, számtalan programmal várták az érdeklődőket.

Kozma Rita

Egy tucat zenei helyszín, több mint 200 produkció várja a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóit, ám nem csupán buliról szólhat a rendezvény. Idén hetedik alkalommal látogatott ki a SZIN-re a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Adó és Vámhivatal, valamint a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. is jelen van.


– A fesztivál kiváló lehetőség az állami szervezetek számára, hogy népszerűsítsék magukat – mondta Juhász Tünde Csongrád megye kormánymegbízottja. Idén is hivatalos ügyintézés zajlik a mobil kormányablakban, ahol a fesztiválozók sorban állás nélkül pótolhatják elveszett vagy lejárt okmányaikat és igényelhetik a diákigazolványhoz szükséges NEK-adatlapot, de összetettebb ügyekben is szívesen segítenek az illetékesek.

Elkezdődött a Szegedi Ifjúsági Napok a Partfürdőn - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette

Idén a NAV a pénzügyőrök munkáját segítő szolgálati kutyák megismerésére fektette a hangsúlyt. Ennek témájára készült társasjáték, NAV-kvíz és szerencsekerék is, ahol persze a jutalom sem marad el. És a helyszínen meg lehetett ismerkedni egy kiképzett szolgálati négylábúval is. Szűcs Edit, a NAV megyei igazgatóságának ügyfélkapcsolati főosztályvezetője elmondta, hogy pénzügyőröket keresnek, és várják a jelentkezőket a helyszínen. A NISZ sátrában az e-közigazgatás szolgáltatásait ismertetik a fiatalokkal.

Elkezdődött a Szegedi Ifjúsági Napok a Partfürdőn - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette

Ezenkívül főként kulturális és egészségmegőrző szervezetek, egyesületek várták kreatív, játékos feladatokkal a látogatókat. Akadt lelkisegélyt nyújtó sátor, szenvedélybetegségekkel, daganatos megbetegedéssel foglalkozó csoportok, de népszerű volt az egészséges életmódot hirdetők tábora is. A megszokott kreatív kézműves foglalkozásokkal vagy játékos feladatokkal készültek szinte mindenütt, de akadtak kivételek is. Üde újdonságot hozott, aki szelfipontot készített a sátra elé, ahol tréfás, papírból készült kiegészítőkkel, kalappal vagy napszemüveggel lehetett fotózkodni.


Nem maradtak ki a sorból a cégek sem, amelyek különböző promóciókkal igyekeztek megszólítani és bevonzani a fiatalokat. Ezek sorát bővítette a Délmagyarország standja is, amely mindennap 15 órakor nyílik. Ott 350 forintos kedvező áron egy csomagban újságot, croissant-t és kávét lehet kapni a fesztivál ideje alatt. A vásárláson kívül lehetőség van a pihenésre és a játékra is, ahol a jutalom szintén nem marad el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!