Szeged és környéke

2019.06.13. 11:28

Elkezdődött a Gyermek Népművészeti Fesztivál

Székesfehérvár, Budapest és Szarvas után Deszkre érkezett a Nemzetközi Gyermek Népművészeti Fesztivál, mely a helyi néptánc csoportok, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének, illetve az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közös rendezvénye.

K.A.R.

Hazánkban idén először rendezik meg a Folkid programsorozatot, melyben a gyerekek számára nyílik lehetőség, hogy nemzetközi közegben megmutassák tehetségüket és egész éves munkájuk gyümölcsét. Bulgáriából, Lengyelországból, Oroszországból, Szerbiából, Törökországból és Ukrajnából is érkeztek külföldi táncegyüttesek, míg a határon túli csoportok Kárpátalját, Felvidéket és Délvidékről Szabadkát képviselik. Szerdán a Deszki Faluházban léptek pódiumra mindannyian, míg csütörtökön 17 órától felvonulás lesz Szegeden a Széchenyi tértől a Dugonics térig, az utóbbi helyszínen tánckavalkáddal is készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!