Szeged és környéke

2019.02.25. 15:34

Elkezdődött Botka László és Szabó Bálint pere

Személyiségi jogi pert indított Szabó Bálint ellen Botka László, ennek volt az első tárgyalása a Szegedi Törvényszéken hétfőn.

S. Z.

Szeged polgármestere egy Echo Tv-nek adott interjú miatt perelte be Szabó Bálintot. [namelink name="Botka László"] szerint a jogász nem mondott igazat, amikor a műsorban azt állította, hogy Botkánál és [namelink name="Ujhelyi István"] EP-képviselőnél „szeviépes pénzek landolhattak".


A tárgyaláson bemutatták a felvételt, amelyen egyébként [namelink name="Szabó Bálint"] azt mondta, hogy ezt nem ő állítja, hanem a Szeviép-ügy vádirata alapján jelenti ki.

Szabó Bálint független polgármesterjelölt a Szegedi Törvényszéken. Fotó: Frank Yvette

Szabó Bálint független polgármesterjelölt a Szegedi Törvényszéken. Fotó: Frank Yvette

Szabó Bálint és ügyvédje kérte a vádirat ismertetését, azonban azt ki kell kérni a Szegedi Járásbíróságtól. [namelink name="Lakatos Péter"] bíró ezért elnapolta a tárgyalást, ami március 28-án folytatódik.


A tárgyalás után, amin egyébként Botka László nem volt ott, Szabó Bálint sajtótájékoztatót tartott, független polgármesterjelöltként. Szerinte Botka megkezdte a kampányt az újraválasztásáért. – Ahelyett, hogy Szeged meglévő problémáira kínálna megoldásokat, kihívóját igyekszik lejáratni. Állunk elébe, de a kesztyűt nem vesszük fel – tette hozzá a jogász, aki azt is elmondta, hogy őt továbbra is a város dolgai érdeklik. – Elsősorban ezért a harmadik híd megépítése, a tiszta csapvíz biztosítása és a tápéi komp újraindítása ügyében folytatunk tárgyalásokat kormányzati döntéshozókkal és az illetékes hatóságokkal – mondta a független polgármesterjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!