Ellentétes ítéletek Szécsiék devizaperében

Három évvel ezelőtt úgy döntött a Szegedi Törvényszék, hogy semmis Szécsiék devizahitel-szerződése. A jogerős ítélet után a hitelező bank fordult a bírósághoz, amelyik most egy újabb per elsőfokú határozatában érvényesnek tekinti a szerződést.

– A jogerős ítélet után, három évvel ezelőtt az elszámolásra készültünk – magyarázta az egyszerűnek nem nevezhető ügyet a bankjával pereskedő Szécsi István.

Még 2008-ban vett fel családja 20 millió forintos hitelt az egyik kereskedelmi banktól, amikor egyre emelkedtek a kamatok. Először a peren kívüli lehetőségeket kereste a férfi. Szécsiék végül a bíróságon kötöttek ki, mivel álláspontjuk szerint a hitelintézet indokolatlanul emelte a kamatokat. Ezért és a svájci frank árfolyamváltozása miatt két és félszeresére emelkedett a törlesztőrészlet. A szegedi család ügyvédje nemcsak a kamatemelést látta indokolatlannak, de szerinte a bank a szerződés hiányosságaival a fogyasztóvédelmi szabályokat is megsértette. Ezt a pert megnyerték, a Szegedi Törvényszék érvénytelennek tekintette a szerződésüket.

A témát keresse a Délmagyarországban!

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!