Szeged és környéke

2016.12.13. 06:30

Ellentétes ítéletek Szécsiék devizaperében

Három évvel ezelőtt úgy döntött a Szegedi Törvényszék, hogy semmis Szécsiék devizahitel-szerződése. A jogerős ítélet után a hitelező bank fordult a bírósághoz, amelyik most egy újabb per elsőfokú határozatában érvényesnek tekinti a szerződést.

Szlavkovits Rita

– A jogerős ítélet után, három évvel ezelőtt az elszámolásra készültünk – magyarázta az egyszerűnek nem nevezhető ügyet a bankjával pereskedő Szécsi István.


Még 2008-ban vett fel családja 20 millió forintos hitelt az egyik kereskedelmi banktól, amikor egyre emelkedtek a kamatok. Először a peren kívüli lehetőségeket kereste a férfi. Szécsiék végül a bíróságon kötöttek ki, mivel álláspontjuk szerint a hitelintézet indokolatlanul emelte a kamatokat. Ezért és a svájci frank árfolyamváltozása miatt két és félszeresére emelkedett a törlesztőrészlet. A szegedi család ügyvédje nemcsak a kamatemelést látta indokolatlannak, de szerinte a bank a szerződés hiányosságaival a fogyasztóvédelmi szabályokat is megsértette. Ezt a pert megnyerték, a Szegedi Törvényszék érvénytelennek tekintette a szerződésüket.


A témát keresse a Délmagyarországban!




http://media.delmagyar.hu/ftp/img/cikkdmdv.jpg" />

https://www.delmagyar.hu/elofizetes_megrendeles/" target="new">Fizessen elő a napilapra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!