Szeged és környéke

2009.02.23. 21:44

Ellenzék a 2-es villamosról

Szeged - Máshová tenné az új villamosvonalat a Fidesz és a KDNP szegedi szervezete, valamint aggódnak az elektroszmog miatt is. Nagy Sándor közölte: az ellenzék többször megszavazta a beruházást.

Munkatársunktól

Nem akarja a kettes villamost az érintett lakosság, a Rókusi körúton élőket ráadásul nem is tájékoztatták megfelelően a beruházásról – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Kalmár Ferenc (KDNP) és Péter Szilveszter (Fidesz). Hangsúlyozták: a villamos túl közel megy majd a házakhoz, a zaj fokozódik, a forgalom nem lesz kisebb. Ki kell vágni 150-200 fát és több száz bokrot, cserjét. Új szennyezőforrás lép be, az elektroszmog. A 2-es és a 83-as busz útvonala módosul, ezért megszűnik a közvetlen összeköttetés Makkosháza, Rókus és Újszeged, illetve Alsóváros között.

Szerintük változtatni kellene a beruházáson, az új villamosvonalnak inkább Makkosházát és Újrókust kellene összekötnie, vagy a Kossuth Lajos sugárútról nem jobbra, hanem balra fordulni és a Vásárhelyi Pál utcán haladni. Kalmár Ferenc szerint ezen kívül „eszetlenség" 600 millió forintért új villamosokat venni, amikor 10 éve a Tatrák 80 millióba kerültek.

Nagy: többször megszavazták

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester így reagált az ellenzék által felvetettekre: a projektet négy éve készíti elő a város, közvélemény-kutatások is készültek, a felmerülő aggodalmakra a városvezetés reagált, a lakókkal tárgyaltak, és erre továbbra is nyitottak. Az ellenzék többször megszavazta a beruházást, részleteiben ismerik a projektet. Hangsúlyozta: új villamosvonalat ott érdemes építeni, ahol jelentős az utasáramlás – a Rókusi körút ilyen. Az elektroszmoggal kapcsolatos kifogásra válaszul a belső égésű motorok által kibocsátott kipufogógáz bizonyítottan ártalmas voltáról beszélt.

Címkék#ellenzék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!