Szeged és környéke

2013.03.22. 17:27

Elmarad a Rotary Tavasz

Szeged - Bár minden készen állt a pénteki kezdésre, a szervezők a rossz időjárás, az előre jelzett tartós, hideg szél miatt elhalasztották a Rotary Tavaszt.

Vida-Szűcs Imre

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club és az RC Szeged-Tisza által szervezett Klauzál téri rendezvény új időpontja május 3-5. – közölte péntek délután sajtótájékoztatón [namelink name="Bajusz Huba"], a Szent-Györgyi Albert Rotary Club soros elnöke.

A programsorozaton a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára gyűjtenek majd a rotaristák. Az alapítványt segítő [namelink name="Sütő Zsanett"], a Vodafone főállású angyala hangsúlyozta: az adó 1 százalékok kampányidőszaka van. Mint mondta, sokan nem rendelkeznek személyi jövedelemadójuk 1 százalékáról, így a tapasztalatok szerint nagyjából 10 milliárd forint marad az államkasszában. Előre kitöltött rendelkező nyilatkozatokkal keresik majd a támogatókat május első hétvégéjén, az adóbevallások hajrájában.

[namelink name="Pintér Sándor"] orvosprofesszor, az alapítvány kuratóriumi elnöke megköszönte a szegedi rotaristáknak, hogy mindig mellettük állnak. A koraszülött mentők tavaly 81 millió forintból gazdálkodtak, az állami költségvetésből kapott összeghez több 10 milliót kell gyűjtésekből pótolni – fűzte hozzá. Az erre a hétvégére tervezett Rotaract konferenciát és az Interact charter ünnepséget megtartják. Az utóbbin 16 középiskolás csatlakozó klubtag kap jelvényt. Szombaton 19 órától jótékonysági bált tartanak a Novotelben, amelyre minden érdeklődőt várnak. A részvételi díj 8 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!