Szeged és környéke

2011.04.03. 21:53

Élményterápia a víz alatt

Szeged - Tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek élhettek át különleges élményt szombaton a SZUE nagymedencéjében.

Timár Kriszta

A Wesley János iskola negyedikeseit a Manta Búvárklub tagjai a víz alatti „léttel" ismertették meg. Ahogy fogalmaztak: azzal a semmihez sem fogható érzéssel akarták őket megajándékozni, amit egy másfajta fizikai közegben való mozgás jelent.

A 14 fiatal rövid úszás után a parton ismerkedett először a búvárkodás kellékeivel. A legtöbb gyereket az izgatta, hogyan bírják majd el a palackot, amelyet szárazföldön alig tudtak megemelni. Kiderült: a vízben ez sem jelenthet senkinek problémát. Pedig a vékony kis testek szinte elvesztek a 15 kilós monstrum mellett: az első vállalkozó szellemű kisfiú, Miklós Marci is aggódva figyelte, amint a hátára erősítik a sárga tartályt.

A gyerekek a parton még aggódtak az oxigénpalack súlya miatt – a vízben már nem. Fotó: Frank Yvette

A gyerekek a parton még aggódtak az oxigénpalack súlya miatt – a vízben már nem. Fotó: Frank Yvette
– Nem kell izgulni! Olyan lesz, mintha halak lennétek – nyugtatta a szinte kocsonyaként remegő gyereket [namelink name="Kovács Attila"] és [namelink name="Pintér Tibor"]. Aztán maguk közé vették Marcit, és már a víz alatt is voltak, ahonnan hosszú percekig elő sem kerültek.

– Ez csúcs volt! – kiáltotta el magát a kisfiú, amikor végre megint a felszínre bukkant. A mosolyt le sem lehetett törölni az arcáról, majd kereste a szavakat, amelyekkel az élményt leírhatná. Ennél jobb reklámra pedig nem is volt szükség: a többiek alig győzték kivárni, hogy sorra kerüljenek. A foglalkozás célja az volt, hogy a gyerekek megismerkedhessenek a búvárkodással, ami számukra egyfajta élményterápiának is tekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!