Szeged és környéke

2017.12.27. 07:44

Elmúlt a karácsony, folytatódik a húsvét - 12 fok, többórás napsütés

Lesz szél is, de megfagyni nyilván nem fogunk.

Nappalra 12, éjszakára 3 fokot ír az Időkép: persze, örülünk, hogy nem lesz magas a fűtésszámla, de ugye nem húsvétkor pótolja majd az időjárás az elmaradt havat? A met.hu-n részletesebben kifejtik, mi zajlik a Kárpát-medencében: éjszaka egyre inkább az északi megyékben és keleten lesz sok a felhő, az északi hegyek környékén és a Kisalföldön emellett kiterjedhet a köd, ott szitálás is lehet. Másutt csak elvétve lehet gyenge eső.


Szerdán északnyugaton gyorsan kitisztul az idő, de az Északi-középhegység térségében is fokozatosan ritkul a kialakult köd, rétegfelhőzet. Napközben az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap, de délutántól nyugat felől egyre több felhő érkezik. A nyugati határnál estétől kisebb eső is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet többfelé kísérhetik erős, késő délutántól a Kisalföldön viharos lökések.

 

Karácsony egy másik kontinensen: napfelkelte Texasban. Fotó: MTI

December vége egy másik kontinensen: napfelkelte Texasban. Fotó: MTI

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között valószínű, gyenge fagy a Duna-Tisza közén, a Nyugat-Dunántúlon és az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 9 és 14 fok között alakul, de az északi, tartósabban ködös tájakon csak 4, 7 fok várható - hozzánk 12 fokot ígérnek. Aki szeretné tudni, szervezzen-e szabadtéri óévbúcsúztatást, a met.hu-n elérhető kisfilmből tájékozódhat.


A karácsonyi ajándékokat az alábbiak fojtják le ma egy csokor virággal: János, Domán, Fabióla, Fabrícia, Lázár, Lázó, Teodor, Teofánia, Tifani. Ne felejtsék el felköszönteni őket!

 

  • 1236 – Julianus barát visszatér Keletről a távoli magyarok létezésének és a mongolok közeledtének hírével.
  • 1945 – 28 állam megalapítja a Világbankot.
  • 1985 – Palesztin terrorcselekmények Bécsben és Rómában. A schwechati repülőtéren többek között megsebesülnek: Szegedi Molnár Géza és Kibédi Ervin előadóművészek, valamint Kapus György Malév-alkalmazott.
  • 2004 – Ezen a napon hunyt el Bessenyei Ferenc színművész, kétszeres Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész, A Nemzet Színésze (* 1919)
  • Ezen a napon született 1901-ben Marlene Dietrich német színésznő († 1992), és 1948-ban Gérard Depardieu francia színész.

  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!