Szeged és környéke

2010.09.15. 12:35

Előadás közben halt meg Nagy László Zsolt

Szeged - Előadás közben halt meg Nagy László Zsolt hétfő este a szegedi régi zsinagógában. A 30 éves művész a debreceni Csokonai Színház tagja volt. Egyelőre nem tudni, a színésznek volt-e valamilyen alapbetegsége.

-gézsé-

Meghalt egy fiatal színész hétfőn előadás közben Szegeden. A 30 éves Nagy László Zsoltot, a debreceni Csokonai Színház tagját a F.A.L. című darab szegedi vendégjátéka közben érte a halál a régi zsinagógában. A kétszereplős darabban Nagy László Zsolt (Angyal) Kiss Gergely Mátéval (Költő) játszott. A produkciót az Unokák Színháza adta elő. A formációról az egyik közösségi oldalon ez olvasható: „az Unokák Színháza a F.A.L. című előadás létrehozására szövetkezett színházi alkotói közösség, melynek eszköze a színészet, célja az Élet!"

Az F.A.L júliusban a Thealter Fesztiválon is látható volt. A nagysikerű darabot a MASZK Egyesület újra meghívta. Szemtanúktól úgy tudjuk: az előadásból körülbelül 20 perc ment le, amikor Nagy László Zsolt rosszul lett, és kiment a színpadról.

A színpadon halt meg Nagy László Zsolt (jobbra). Fotó: Révész Róbert

A színpadon halt meg Nagy László Zsolt (jobbra).
Fotó: Révész Róbert

A mentősök gyorsan a helyszínre értek, és hosszú ideig próbálták újraéleszteni – sikertelenül. Azt egyelőre nem tudni, volt-e valamilyen alapbetegsége a színésznek.

A Csokonai Színház szerdán közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy Nagy László Zsolt 1980-ban született Püspökladányban. 2006-tól 2008-ig a Csokonai Színház stúdiósa volt, 2009-től pedig a társulat tagja. A közlemény a színész szerepeire is kitér: látható volt többek között a Kőrózsa betonszív, az Úri muri, a Szegény Dzsoni és Árnika, A talizmán, az Egy szerelem három éjszakája és a West Side Story című előadásokban. Tagja volt a KonzervArtaudrium Színházi Műhely társulatának is.

A közleményen túl a színház nem kommunikál Nagy László Zsolt haláláról, és erre kérték a MASZK Egyesületet is. Az egyesület nevében a MASZK honlapján Balog József művészeti vezető így búcsúzik: „Részvétünk minden élőd felé múlhatatlan. A hajdani tóratekercs szekrényébe, ahol tegnap játszottál, nem léphet be többé senki. Kézzel írtátok oda, krétával, a falra – Lacika 150 cm. Ott lesz a Neved, míg por nem lesz az egész. S amikor por lesz majd minden. Legyen Neked könnyű a föld, Angyalom!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!