Szeged és környéke

2019.04.23. 08:46

Elolvadt a rekordhó a Tisza vízgyűjtőjén

Az április közepén szokásos hómennyiségnek csak a 4 százaléka maradt mostanra a Tisza vízgyűjtő területén, a magasabb helyeken - tudtuk meg az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól.

Munkatársunktól

Februárban még a sokéves átlag duplája volt azokon a hegyvidékeken. Ebből, ha gyorsan olvad el, nagy árvíz is lehetett volna. Ám fokozatosan, napközben fogyatkozott. A 7,11 köbkilométer hó egy hónap alatt 4 köbkilométerre zsugorodott, miközben csak kisebb árhullámok vonultak végig a folyón. A Tiszában és mellékfolyóiban most kevés a víz, az igazgatóság közleménye szerint „a duzzasztásmentes szakaszokon a mederteltség" alacsony. „Az Országos Meteorológiai Szolgálat közép- és hosszú távú előrejelzése szerint a tavaszi időszakban az évszaknak megfelelőnél melegebb és szárazabb időjárásra lehet számítani. A meteorológiai prognózis beválása esetén az Alsó-Tiszán és mellékfolyóin a következő hetekben nem várható jelentős árhullám" – közölte Kozák Péter, az Ativizig igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!