Szeged és környéke

2010.08.26. 17:51

Elrendelte a bíróság a Szeviép Zrt. felszámolását

Szeged - Hivatalból elrendelte a Csongrád Megyei Bíróság a Szeviép Zrt. felszámolását – közölte csütörtökön Cseh Attila, a bíróság szóvivője.

Delmagyar.hu

Nem jött létre csődegyezség a Szeviép Zrt. csődeljárása során, ezért a Csongrád Megyei Bíróság a jogszabályoknak megfelelően augusztus 13-án hivatalból elrendelte a cég felszámolását. A határozat megjelent a cégközlönyben – jelentette be Cseh Attila, a bíróság szóvivője. A szegedi építőipari cég április 29. óta állt csődvédelem alatt, utolsó csődegyezségi tárgyalását július 27-én tartották – a biztosítotti körbe tartozó pénzintézetek nem fogadták el a csődegyezségi ajánlatot.

Temesvári Zoltán ügyvéd, aki az útépítések, többek között az M43-as építése során károsult mintegy 20 kisvállalkozót képviselt, csütörtökön kérdésünkre elmondta: 12,5 milliárd forint hitelezői igényt jelentettek be a csődvédelem időszakában, ebből a vagyonfelügyelő 8,5 milliárdot ismert el. Most újra be kell adni az igényeket, erre 40 nap áll rendelkezésre. Az ügyvéd szerint az elkeseredett vállalkozók – akik több tüntetést szerveztek – reménykednek, hogy valamennyi pénzhez hozzájuthatnak, noha a bankok az összes beszállítót megelőzik a sorban. A felszámolás 2 évig is eltarthat. Sok múlik azon, hogy a Szeviép „működik-e" a felszámolás időszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!