2019.02.22. 14:06
Első lett az előválogatón a szakácstanuló: világverseny Zsuzsanna célja
A versenyen vegán meleg előételt, pisztráng felhasználásával főételt és kötelezően, saját készítésű tésztaelem felhasználásával tányérdesszertet kellett készíteniük a versenyzőknek.
Első helyen végzett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezett SkillsHungary Program előválogatóján szakács versenyszámban a szegedi Szemendrey Zsuzsanna, akiről korábban megírtuk, hogy mosogatóként kezdte, célja a Michelin-csillag.
A Szegedi Szakképzési Centrum Hansági Ferenc Szakképző Iskolájának végzős szakácstanulóját a közelmúltban Ömür Akkor török sztárséf is meghívta az éttermébe két hétre, mert Zsuzsanna egy bemutatón arra vállalkozott, hogy segít a séfnek a török ételek elkészítésében.
Egyre feljebb - erre törekszik Szemendrey Zsuzsanna. Fotó: Kuklis István
Zsuzsanna múlt hét pénteken Budapesten vehette át az elismerést. A versenyen vegán meleg előételt, pisztráng felhasználásával főételt és kötelezően, saját készítésű tésztaelem felhasználásával tányérdesszertet kellett készíteniük a versenyzőknek. Az majd a március 12–13-ai országos döntőn derül ki, hogy a szegedi diák az európai EuroSkills vagy a világversenyt jelentő WordSkills megmérettetésre jut-e tovább.