Szeged és környéke

2014.02.01. 11:44

Eltűnt Lázár Audija, Ujhelyi házat kapott az apjától ajándékba

Lázár János tavaly is nagyon jó évet zárt, Bohács Zsoltnak jobban futott a szekere, Magyar Anna 13 millióért államkötvényt vásárolt, Ujhelyi örökölt és házat is kapott ajándékba, Botkának 2,5 millióval hízott a bankbetétje tavaly. Vagyonnyilatkozat-mustra.

Delmagyar.hu

[namelink name="B. Nagy László"] (Fidesz) szegedi képviselőnek, megyei kormánymegbízottnak már nincs meg a Mercedes A150-es gépkocsija a legfrissebb vagyonbevallása szerint. A politikus tavaly 2,9 millió forinttal csökkentette a hitelét, ami még így is 29,1 millió forint. A képviselőnek továbbra is 29 millió forinttal tartoznak magánszemélyek. A bankban őrzött pénzét 2 millió forinttal tudta növelni 2013-ban, így most 4,5 milliója van a bankban. Míg korábban havi 223 ezer, addig tavaly már havi 327 ezer forint folyt be B. Nagynak föld-, ingatlan- és gépjármű-bérbeadásból.

[namelink name="Bodó Imre"] (Fidesz) járási hivatalvezetőnek továbbra sincs semmilyen megtakarítása. Tavaly 1 millióval csökkentette hitelét, ami most 11 millió forint. Járási hivatalvezetőként a havi fizetése bruttó 695 ezer forint.

[namelink name="Bohács Zsolt"] (Fidesz) szegedi képviselő tavaly 2 millió forinttal csökkentette a hitelét, így már csak 14 milliót kell visszafizetnie a banknak. A képviselő 2 millióval növelte megtakarítását, így már 32 millió forintja van takarékbetétben. Bohácsnak ügyvédként is jobban fut a szekere, hiszen míg 2012-ben bruttó 18,1 millió, addig tavaly már 21,5 millió forint volt az éves jövedelme.

[namelink name="Botka László"] (MSZP) bankbetéte 2,5 millió forinttal, 28,5-ről 31 millióra, polgármesteri fizetése pedig 10 ezer forinttal, 670 ezerről 680 ezerre nőtt. Készpénze nem lett több, maradt 3,5 millió forint.

[namelink name="Farkas Sándor "] (Fidesz) szentesi képviselő tavaly kifizette a 7 millió forintos hitelét, így már semmivel sem tartozik a banknak. Tette ezt úgy, hogy közben 2 millióval növelni tudta a készpénzállományát, 3-ról 5 millióra. Míg korábban a családi gazdaság tagjaként 900 ezer, addig tavaly már 2 millió forint volt az éves bevétele.

[namelink name="Kalmár Ferenc"] (KDNP) szegedi képviselő tavaly örökölt Szegeden egy 70 négyzetméteres társasházi lakást a Bécsi körúton. A hitele továbbra is 9,5 millió forint, ezt nem csökkentette tavaly. A politikus megválasztása, 2010 óta tartozik 500 ezer forinttal magánszemélyeknek. Újdonság, hogy bérbeadásból tavaly havi bruttó 40 ezer forint bevétele származott. Hogy mit adott bérbe, az nem szerepel a vagyonbevallásában, de vélhetően az örökölt lakást adta ki.

A 12 ingatlannal, köztük Hódmezővásárhely, Mindszent és Mártély környéki szántókkal (területük összesen több mint 43 hektár) rendelkező [namelink name="Lázár János"] (Fidesz) vásárhelyi képviselő, Miniszterelnökséget vezető államtitkár jó évet zárt a vagyonnyilatkozata alapján. A politikus a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is vásárolt műtárgyakat, 18. századi bútorokat. Az nem szerepel a bevallásában, hogy mindezeket mennyiért vette. Lázár kötvénybe fektetett pénze 12 millióval, 30-ról 42 millió forintra növekedett tavaly. Készpénzét is szaporította tavaly 4,4 millióval, 8,2-ről 12,6 millió forintra.

Az államtitkár 37,5 millió forinttal tartozik a banknak, 18 millió forinttal pedig a családjának. Míg a családi kölcsönt tavaly 500 ezer forinttal, 18,5-ről 18 millióra csökkentette, addig a bankhitele tavaly 13 millióval nőtt. Míg korábban 4 millió forint földbérleti díjat kapott, addig tavaly ebből 10 millió forint volt az éves bevétele. Lázár a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben 2 százalékban tulajdonos, egy Kolozsváron bejegyzett cégnek viszont 100 százalékban a tulajdonosa. Változás korábbhoz képest, hogy már nincs meg a képviselő Audi A6-os gépkocsija, amit még 2011-ben vásárolt.

[namelink name="Mágori Józsefné"] (Fidesz) makói képviselő vagyonbevallásában egy változás van: készpénzállománya tavaly 5 millió forinttal, 3-ról 8 millióra növekedett.

[namelink name="Magyar Anna"] (Fidesz) szegedi képviselőnek 2012-ben még 14,7 millió forintja volt a bankban, most viszont már csak 3,4 milliója a bevallása szerint. A készpénze 3,2 millió forintról 900 ezer forintra apadt. Igaz, tavaly vásárolt 13 millió forintért államkötvényt. Magyar Annának 1,3 millió forinttal tartoznak magánszemélyek. Ez a tartozás korábban csak 660 ezer forint volt.

[namelink name="Nógrádi Zoltán"] (Fidesz) mórahalmi polgármesternek továbbra is 8 millió forint megtakarított pénze van a bankban. A hitele is változatlan, 300 ezer forint. Új, hogy a képviselőnek 6 millió forinttal tartoznak magánszemélyek.

[namelink name=" Ujhelyi István"] (MSZP) szegedi képviselő tavaly örökölt egy házat Debrecenben, aminek felerészben a tulajdonosa. A ház egy 612 négyzetméteres telken áll. Ujhelyinek tavaly az édesapja ajándékba adott egy házat Badacsonytomajon, amely egy 1077 négyzetméteres telken áll. A képviselőnek itt van üdülője, amit még 2006-ban vásárolt. Készpénzállománya 100 ezer forinttal apadt, most 4 millió forint. A 14 millió forintos lakáshitele felét törleszti 2002 óta. A hitelt 25 évre vette fel. Uhelyi 100 százalékban tulajdonosa a budapesti Világhíd Közhasznú Kft.-nek.

De mivel járnak a képviselőink?

A 14 megyei képviselő közül mindössze 6-nak van autója a vagyonnyilatkozata szerint. B. Nagy Lászlónak Opel Astrája, Opel Rekordja és Mercedes S320-asa, Bodó Imrének Skoda Octaviája, Bohács Zsoltnak Mercedese, Mágori Józsefnének Suzukija Wagon R+ gépkocsija, Vincze Lászlónak Renault Kangooja, Varga Gézának pedig Opel Corsája és Audi A3-asa van. A többiek vélhetően vonattal, járatos busszal, szolgálati gépjárművel, Farkas Sándor pedig a vagyonbevallása alapján egy Bayliner 185-ös motorcsónakkal közlekedik.

A 2010-es választásokon Szentesen egyéniben indult, de a Jobbik országos listájáról a parlamentbe került [namelink name="Varga Géza"] a korábbi 55 hektár szántója mellé még 10 hektárt vásárolt tavaly Galgahévízen. A 68 éves politikus nyugdíja emelkedett 2013-ban 55 ezerről 56 ezer 380 forintra. Csökkent viszont az őstermelőként kapott heti keresete 128 ezerről 95 ezer forintra. Szaktanácsadóként havi bruttó 297 ezer forintot, a Galgafarm Szövetkezet tiszteletbeli elnökeként pedig havi 29 ezer forintot kapott tavaly.

A bankban 3,5 millió forintja van a bevallása szerint, és magánszemélyek tavaly 13,5 millió forinttal tartoztak neki. A képviselő több cégben is résztulajdonos, amelyek tavaly mintegy 25 millió forint földalapú és egyéb támogatást kaptak. A legérdekesebb: Varga Géza 41 ezer forintot kapott tavaly az állatbetegségek leküzdésére.

[namelink name="Vincze László"] (Fidesz) csongrádi képviselőnek 2012-ben még 19 ezer svájci frankja volt takarékbetétben. Ez eltűnt, most a bevallása szerint 1,2 millió forintja van takarékbetétben. Vincze hitele továbbra is 4 millió forint, ebből egy fillért sem törlesztett tavaly. A képviselőnek őstermelőként 2 millió forint az éves bevétele.

A Jobbik megyei listájáról parlamentbe jutott [namelink name="Zagyva György Gyula"] vagyonnyilatkozatában újdonság a korábbi bevallásához képest, hogy a politikusnak van egy 1,6 millió forintos hitele.










Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!