Szeged és környéke

2019.03.15. 13:57

Emlékezett a város

Az ünnepélyes zászlófelvonás után a városi ünnepségen a Pavane Táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar is fellépett.

Pénteken 10.45-kor a városháza előtt ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött az szegedi önkormányzat által az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepség, amelyen a Pavane Táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar működött közre. A Széchenyi térről a Klauzál térre vonultak az ünneplők, ahol a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Cseh Antal operaénekes, a Szeged Városi Kórusegyesület egyesített összkara és a Sámli zenekar adott műsort.

Emlékezett a város - Botka: Szeged a szabadság bástyája. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Ünnepi beszédében Botka László polgármester Kossuth Lajos szavait idézve méltatta Szegedet, a szegediek szabadságszeretetéről beszélt, amiből még Kossuth is hitet merített, majd a szabadság bástyájának nevezte a várost. – A szegedi ember kötődik a szabadsághoz. Tudjuk, milyen az amikor meg vagyunk fosztva tőle. Mi most is kiállunk a tizenkét pontos törekvés mellett, amely sajnos újra aktuálissá vált – mondta a polgármester.


Az ünnepi beszéd után a pártok és civilek képviselő egymás után koszorúzták meg Kossuth Lajos szobrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!